back to top
2024. szeptember 17. 05:45
KezdőlapMotoGPMartín szerint Bastianini sokkal erősebb volt nála, Espargaró mindent megtett a sprinten

Martín szerint Bastianini sokkal erősebb volt nála, Espargaró mindent megtett a sprinten

A Brit Nagydíj sprintfutamának dobogósai, Enea Bastianini, Jorge Martín és Aleix Espargaró értékeltek a leintés után.

Enea Bastianini a harmadik helyről rajtolt a Brit Nagydíj sprintjén, de az első kör végén már második volt. A Bestia aztán a hatodik körben elkezdte szorongatni az élen álló Jorge Martínt, majd el is tudott menni mellette. Ezután már senki sem volt veszélyes rá, így magabiztosan aratta le élete első sprintgyőzelmét, amellyel egyben megszerezte az első sprintdobogóját is.

Bagnaia és Marc Márquez sem úszta meg a bukást, Bastianini első sprintgyőzelmét aratta Martínt legyűrve

„Nagyon boldog vagyok; kimondottan jó csatát vívtunk Jorgéval – értékelt Bastianini a leintés után. – Végig a határon nyomtunk, hihetetlen köridőket futottunk, őrült sprint volt, ahogy eddig idén az összes. Nagyon örülök, hogy megszereztem az idei első győzelmemet. Már pénteken láttam, hogy jó a tempóm, ma pedig igazán sikerült megérkeznem ide – az egyik kedvenc pályámra.”

Martín a rajt után átvette a vezetést, amelyet egészen Bastianini támadásáig meg is őrzött. Végül másodikként ért célba, és így Francesco Bagnaia bukása miatt a tabellán egy pontra megközelítette a címvédőt. „Köszönöm mindenkinek, ma nagyon jó volt itt, Silverstone-ban versenyezni – mondta a spanyol pilóta. – Sajnos az időmérőn elkövetett hibáink miatt csak a második sorból rajtoltam, ami nehéz volt, de aztán gyorsan az élen találtam magam. Onnan meg úgy nyomtam, mintha gyorsköröket kellett volna futnom, de Eneának nagyon jó volt a tempója, sokkal erősebb volt, mint én.”

Aleix Espargaró körrekorddal nyerte meg az időmérőt, így ő indulhatott a pole pozícióból. Viszont az Aprilia pilótája mellett már a rajt után elment Bastianini és Martín is. Őket aztán nem sikerült megtámadnia, így végül harmadikként zárt. „Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, különösen, ami a kvalifikációt illeti – kezdte Espargaró. – A sprinten pedig mindent megtettem, amit csak tudtam, de nagyon nagy volt a tempó. Azt előre sejtettem, hogy a Ducati-pilóták javulni fognak a sprintre, de arra nem számítottam, hogy ekkorát. Én végig a határon motoroztam, szóval megtettem mindent, amit csak tudtam. De azért ez egy jó verseny volt, és azt remélem, hogy vasárnap a közepes hátsó gumival [a sprinten lágyat használt – a szerk.] még jobban meg tudjuk majd nyomni.”