back to top
2024. szeptember 16. 20:53
KezdőlapMotoGPRaúl Fernández saját magát hibáztatja csapata peches kettős kieséséért

Raúl Fernández saját magát hibáztatja csapata peches kettős kieséséért

Raúl Fernández vállalta a felelősséget a Trackhouse kettős kieséséért, bár valójában csak a saját bukásáért hibáztatható igazán. A spanyol versenyző teli tankkal túlvállalta magát a szemerkélő esőben.

A Trackhouse is készült a MotoGP különleges versenyére, és az amerikai motorversenyzés legendás alakjait idézte meg a motorfestésével a Brit Nagydíjon. A közönség azonban nem sokáig csodálhatta a versenygépeiket, ugyanis már a rajt után mindkét versenyzőjük kiesett. Azt viszont csak a futam végén tudtuk meg, hogy mi történt valójában.

Bastianini nagy hajrával győzte le Martínt a „retróversenyen”, aki így is visszavette a vezetést a tabellán

Nos, a katasztrofális betlit Raúl Fernández idézte elő, ám ezért csak részben hibáztatható, a másik fele egyszerűen balszerencse. A csapattal nemrég szerződést hosszabbító pilóta elveszítette a motorját, amiért nyilvánvalóan ő a felelős, arról viszont már nem nagyon tehetett, hogy az immáron motoros nélküli motor pont Miguel Oliveira Apriliájába csúszott bele. A 23 éves versenyző ezzel együtt vállalta a felelősséget.

„Először is szeretnék bocsánatot kérni a csapattól – nyilatkozta. – Elestem, és abban a pillanatban, amikor földre kerültem, a motorom eltalálta Miguelét, úgyhogy Miguelnek is bukást idéztem elő. Előtte nem értem hozzá Miguelhez. Elestem, és a motorom ezután ment neki Miguelének. Nem tudok sokat mondani. Nagyon jó munkát végeztünk, én pedig nagyon rosszul éreztem magam. Fontos hétvége volt ez a csapat számára, és a balesetem miatt nem szereztek pontot.”

A versenyzők dolgát ezúttal nem csupán a teletankolt motor nehezítette meg, hanem az időjárás is. Egyfelől a hőmérséklet jóval alacsonyabb volt, mint szombaton, másfelől a kameraképekből egyértelműen kivehető volt, hogy a futam legelején szemerkélt az eső. Fernández pedig ilyen körülmények között túlvállalta magát.

„Őszintén szólva elég nehéz, mert sok problémánk volt a lággyal, és amikor felálltunk a rajtrácsra, úgy döntöttünk, hogy a kemény első [gumit] használjuk – magyarázta. – Úgy gondoltuk, hogy ez a helyes választás, de a futam elején elkövettem egy kis hibát teli tankkal a szemerkélő esőben. Többé-kevésbé ugyanazt csináltam, de az abroncs kicsit hideg volt, és elestem.”

Ebből a szempontból a Trackhouse szerencséje, hogy a jelenlegi tendenciákat látva év végén vélhetően nem fog fájni nekik ez a nullázás. A bajnokság felénél ugyanis a senki földjén állnak, hiszen a hetedik Tech3 GasGas 28 ponttal előzi meg őket, míg a kilencedik Yamaha 45 egységgel marad el tőlük. Persze egyéniben más a helyzet, hiszen Franco Morbidelli növelte előnyét velük szemben, Fabio Quartararo pedig bejött közéjük.

Így áll a MotoGP-tabella a Brit Nagydíj után