back to top
2024. szeptember 17. 20:46
KezdőlapMotoGPAldeguer feledtetni tudja Marc Márquezt? – Álex szerint remek csapattárs lesz jövőre...

Aldeguer feledtetni tudja Marc Márquezt? – Álex szerint remek csapattárs lesz jövőre az újonc

Davide Tardozzi közvetetten elárulta, hogy jövőre Fermín Aldeguer lesz Álex Márquez csapattársa a Gresininél. Márquez úgy gondolja, hogy a Moto2-ből érkező honfitársa nem fog a tanácsaira szorulni, és jól tudnak majd együttműködni.

Pénteken jelentette be a Ducati, hogy a Pramac távozása után a VR46 fog gyári támogatást kapni. Davide Tardozzi, a bolognaiak gyári istállójának csapatmenedzsere ekkor véletlenül (?) azt is elárulta a sajtónak, hogy Valentino Rossi alakulatának egyik motorját Fabio Di Giannantonio, míg a másikat Franco Morbidelli vezetheti majd.

Kikotyogták Rossi csapatának jövő évi versenyzőit, egyikük gyári motort kap a Ducatitól

Ez pedig egyben azt is jelenti, lényegében borítékolható, hogy Fermín Aldeguer jövőre a Gresini versenyzője lesz. A Ducati ugyanis már korábban megállapodott vele arról, hogy jövőre velük debütálhat a királykategóriában. A Pramac váltása miatt nyolcról hatra csökken a motorjaik száma, amelyek közül így már ötnek ismerjük a gazdáját. Az már hivatalos, hogy a gyári alakulat a Francesco Bagnaia – Marc Márquez duóval vág majd neki a következő szezonnak, ahogy már a Gresini is bejelentette Álex Márquez szerződésének meghosszabbítását. Tardozzi pedig ugye a VR46 pilótafelállását is felfedte.

Az idén még a Moto2-es mezőnyben villogó Aldeguer így tehát minden bizonnyal a Gresinihez fog kerülni, ahol Álex Márquezzel kell majd együtt dolgoznia. Viszont a 28 éves pilóta idén még a fivérével, Marc Márquezzel osztja meg a garázst. A testvérek pedig nagyon jól érzik magukat ebben a helyzetben, ami tökéletesen látszott, amikor a Német Nagydíjon együtt állhattak fel a dobogóra. Így nem lenne meglepő, ha Álex nagyon bánná Marc távozását, de ennek nem adta jelét, amikor a feltételezhető új csapattársáról kérdezték.

„Igen, úgy néz ki, hogy ez fog történni – mondta Aldeguer érkezéséről a fiatalabb Márquez fivér. –  Az biztos, hogy [Aldeguer] nagyon gyors lesz. Ő egy nagyon tehetséges pilóta, és remélhetőleg nagyszerű munkát tudunk majd együtt végezni. Úgy gondolom, hogy remek csapattárs lesz, és előrefelé tudjuk majd hajtani egymást.”

„Ő azonnal gyors lesz – tette hozzá. – Nem lesz szüksége a tanácsaimra. Úgy értem, hogy ő rögtön ott lesz [az élmezőnyben]. Mindenesetre én szeretem azt, ha van egy újonc [a csapatnál], aki a Moto2-ből érkezik… Nekik mindig elég jó a kanyarsebességük, meg minden ilyesmi. Szóval remélhetőleg ebből tudunk majd profitálni.”

Hatalmas kártérítést kell fizetnie a Ducatinak, ha mégsem adnak motort Aldeguernek