back to top
2024. szeptember 16. 20:53
KezdőlapMotoGPRossi szerint „normális”, hogy a Ducati-pilóták elárulva érzik magukat Marc Márquez leigazolása...

Rossi szerint „normális”, hogy a Ducati-pilóták elárulva érzik magukat Marc Márquez leigazolása miatt

Valentino Rossi nem érti, hogy a Ducati miért Marc Márquezt viszi fel a gyári csapatához Jorge Martín vagy Marco Bezzecchi helyett. A Doktor úgy gondolja, hogy Francesco Bagnaia készen áll a rá váró megmérettetésre.

Sokáig úgy tűnhetett, hogy senki sem veheti el Jorge Martíntól a Ducati gyári ülését. Végül azonban a bolognai gyártó a kötelékükhöz idén csatlakozó, de jóval nagyobb marketingértékkel bíró Marc Márquez mellett döntött. Így tehát jövőre Enea Bastianini helyett már Márquez lesz Francesco Bagnaia csapattársa. Martín pedig a következő szezonban már az Aprilia gyári alakulatát fogja erősíteni Marco Bezzecchi oldalán.

Martín odaszúrt a Ducatinak: Olyan helyre megyek, ahol tényleg akarnak engem

Márquez leigazolása sokakat meglepett, hiszen a Ducati korábban kifejezetten a saját fiatal pilótáira épített. Közülük többen Valentino Rossi műhelyéből, a VR46 Akadémiáról kerültek ki, mint például Bagnaia és Bezzecchi is. Így nem meglepő, hogy a kilencszeres világbajnokot megkérdezték erről a témáról.

„Nem egészen értettem – elemezte Rossi Márquez leigazolását a L’Équipe kérdésére. – A Ducatinak volt egy érdekes rendszere, egy úgymond piramisa, amely lehetővé tette a fiatal pilótáknak a fejlődést. Így került Pecco a fedélzetre [a gyári csapathoz], és erre Martín és Marco [Bezzecchi] is számíthatott.”

„És ezek után hirtelen a Ducati úgy döntött, hogy Marcot viszi fel. Szóval az normális, hogy [ezek a pilóták] elárulva érzik magukat. Egyik pillanatról a másikra már nem számítanak, így nem csodálkozom, hogy ők viccnek tartják Márquez kiválasztását. Ráadásul ennek következménye a Pramac elvesztése [az olasz istálló a következő szezonban már a Yamaha ügyfele lesz – a szerk.] is.”

Marc Márquez tehet arról, hogy a Pramac elhagyja a Ducatit? – erre utalt a csapat tulajdonosa

Ahogy már említettük, a címvédő is a VR46 Akadémián nevelkedett. Rossi így természetesen kiemelt figyelmet szentel Bagnaia pályafutásának. A Doktor pedig úgy látja, hogy a mentoráltjának jövőre sem lesz mitől tartania. „Pecco készen áll – jelentette ki . – Ő képes különbséget kialakítani, és neki mindig sikerül feljebb tennie a lécet. Kétszeres MotoGP-bajnok, most pedig a harmadik címéért küzd. Szóval véleményem szerint nincs szüksége arra, hogy Marc is ott legyen a garázsban ahhoz, hogy megmutassa, ő az első számú.”