back to top
2024. szeptember 16. 21:03
KezdőlapSuperbikeBautista megütötte magát, de bukása ellenére ismét jól kezdett a Ducatival

Bautista megütötte magát, de bukása ellenére ismét jól kezdett a Ducatival

Álvaro Bautista elesett a Superbike-világbajnokság második portimãói szabadedzésének végén, de nem történt komoly baja. Ettől eltekintve jól érezte magát a motoron, és kiemelte, hogy ez először történt meg idén egyik hétvégéről a másikra.

Bár Álvaro Bautista nullázott a Superbike-vb legutóbbi, mosti fordulójának utolsó napján, rendkívül pozitívan értékelte a teljesítményét, főleg az idén látottakhoz viszonyítva. A portimãói hétvége előtt az volt a kérdés, hogy ez egyszeri fellángolás volt, vagy olyasmit találtak, amit tartósan, a szezon teljes hátralévő részében képesek hasznosítani.

Nos, a pénteki nap alapján úgy tűnik, utóbbi a válasz: bár az első gyakorláson még maradt az élen záró Toprak Razgatlıoğlutól, a második tréningen 79 ezreddel gyorsabbnak bizonyult az egyébként technikai gondokkal küszködő török versenyzőnél. Összességében pedig a második pozícióban végzett, 23 ezredes hátrányban Danilo Petrucci mögött.

Igaz, Bautista számára nem alakult jól a hajrá, ugyanis elesett, és a sajtótájékoztatón bekötözött alkarral jelent meg. A bukás azonban nem veszélyezteti a hétvégéjének a további részét. „Az új gumival nagyobb volt a tapadásom, és kicsit gyorsabban mentem be a kilences kanyarba – idézte fel a hibát. – Ugyanott fékeztem, mint mindig, de egyszerűen túl gyors voltam. A végén rájöttem, hogy kicsit lassabbnak kell lennem ebben a kanyarban.”

A hétvége egyik fő kérdése, hogy Razgatlıoğlu beállítja-e, illetve megdönti-e a sorozatban elért legtöbb győzelem rekordját. Ebben alighanem leginkább a Ducati tudná megakadályozni, de ahhoz közelebb kellene kerülniük hozzá, mint az elmúlt hétvégéken. Ebből a szempontból Bautista optimista lehet, mert úgy tűnik, át tudta menteni a mosti tempóját.

„Nem tudom, hogy Toprak mindent beleadott-e, hiszen még csak péntek van – fogalmazott a nap végén. – Csak a magam nevében tudok beszélni. A mosti után ez a második alkalom, hogy jól érzem magam a motoron, és ez az első ebben az idényben, hogy a motorom egyik pályáról a másikra egyformán jól működött. Ez nagyon fontos, és azt mutatja, hogy amire Mostban rátaláltunk, az itt is működik. Szóval tettünk egy jó lépést, és ennek nagyon örülök. Jelenleg nem gondolok a többi versenyzőre, csak magamra próbálok koncentrálni.”

A 39 éves pilóta hozzátette, a motor azt csinálja, amit akar, és élvezi a vezetést. Azóta megrendezték a harmadik szabadedzést, amelyen Petrucci és Alex Lowes mögött harmadik lett, de Razgatlıoğlunál ismét gyorsabb volt, még ha csak 5 ezreddel is. Persze az igazi erőfelmérő a magyar idő szerint háromnegyed 4-kor kezdődő Superpole, majd a futamok lesznek.

Megdönti-e Razgatlıoğlu Rea és Bautista rekordját az egyedi futamhétvégén? – menetrend