back to top
2024. szeptember 16. 20:50
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlut csak megközelíteni tudták, legyőzni nem, nincs gyári Ducati az első sorban

Razgatlıoğlut csak megközelíteni tudták, legyőzni nem, nincs gyári Ducati az első sorban

Toprak Razgatlıoğlu szerezte meg a pole pozíciót a Superbike-vb portimãói hétvégéjének Superpole-ján, Alex Lowes és Danilo Petrucci előtt. Álvaro Bautista csak a hatodik helyről fog indulni az első futamon és a Superpole versenyen.

Izgalmasnak ígérkezett a Superbike-világbajnokság portimãói hétvégéjének Superpole-ja, hiszen a szabadedzések alapján Toprak Razgatlıoğlu nem volt fölényben a mezőny többi tagjához képest, ellentétben az előző hétvégékkel. Álvaro Bautista például a második és a harmadik gyakorláson is előtte végzett, de Danilo Petrucci nála is gyorsabb volt.

Megdönti-e Razgatlıoğlu Rea és Bautista rekordját az egyedi futamhétvégén? – menetrend

Ennek ellenére a török versenyző kiválóan kezdett, és 1:39.870 másodperces körével rögtön élre állt, 516 ezreddel megelőzve Alex Lowest. Petrucci és Jonathan Rea még szintén 6 tizeden belül volt, a többiek viszont már nem. Nem sokkal később megérkezett Nicolò Bulega és Bautista, és előbbi a második, utóbbi a negyedik helyre jött fel.

Nem sokkal később viszont mindketten visszaestek, hiszen a Barni pilótája javított, és felugrott a második pozícióba, 268 ezredre csökkentve a hátrányát. Bulega szintén gyorsult, de ez csak arra volt elég, hogy 3 ezredre megközelítse honfitársát. Hátrébb pedig Garrett Gerloff, Dominique Aegerter, Axel Bassani és Andrea Locatelli egészítették ki az első tízet

Ezután a versenyzők szokás szerint visszatértek a bokszba, majd jöttek az utolsó próbálkozások. Először Lowes gyorsult, és mindössze 17 ezreddel maradt el Razgatlıoğlutól. A gyári BMW pilótája azonban szintén javított, de csak 87 ezreddel volt jobb korábbi önmagánál, így 104 ezredre növelte előnyét. Ezt követően Iker Lecuona a 14-es kanyarban bukott, ami nyilvánvalóan hátráltatta a gyorskörön lévőket a sárga zászló miatt.

Innentől kezdve nem változott az élmezőny sorrendje, mivel Petrucci és Bulega is javított, de a helyezésük összességében nem változott. Razgatlıoğlut tehát csak megközelíteni tudták, legyőzni nem, majd Lowes és a két olasz versenyző következett. Michael van der Mark feljött az ötödik pozícióba, míg Bautista csak hatodik lett. Mögötte Locatelli, Rea, Gerloff és Aegerter lett az első tíz sorrendje. Andrea Iannone csupán tizenötödikként zárt.

A Superbike-vb portimãói Superpole-jának végeredménye