back to top
2024. szeptember 16. 20:57
KezdőlapSuperbikeKiderült, hogy milyen probléma okozta Rea óriási visszaesését az első portimãói futamon

Kiderült, hogy milyen probléma okozta Rea óriási visszaesését az első portimãói futamon

Jonathan Rea a bíztató rajtja után csak tizenötödikként fejezte be az első portimãói futamot. Az északír motoros később elárulta, hogy a gyorsváltó meghibásodása állt a visszaesése mögött.

Eddig nincs könnyű idénye Jonathan Rea-nek. A Superbike-világbajnokság legeredményesebb pilótája a mostani idényre igazolt a Kawasakitól a Yamahához, de az R1-gyel sokáig nem találta meg az összhangot. Azonban az előző versenyhétvégék során mintha elkezdte volna megtalálni a jó utat.

Ez a portimãói forduló szombati napján is megmutatkozott, hiszen a Superpole-on a nyolcadik rajthelyet szerezte meg. Az első futam rajtja is eléggé bíztatóan sikerült neki, és így a harmadik körben már az ötödik pozícióban haladt. Ám ekkor a 13-as kanyarban hatalmasat kellett mentenie, ami miatt valamelyest visszaesett. Ezután pedig folyamatosan veszítette a helyeket, és végül csak tizenötödikként zárta a versenyt. Viszont az északír motoros később felfedte, hogy ez nem ok nélkül történt.

Bautista remek felzárkózása sem volt elég Razgatlıoğlu ellen, kiváló futamon lett meg a csúcsbeállítás

„Szombaton határozottan sikerült előrelépnünk, de sajnos a futam elején gond volt a gyorsváltóval. Így pedig nem tudtam az elektronikával fel- vagy lefelé váltani, és vissza kellett állnom a kézi váltásra. A köridejeim így nyilván sokat estek, de nem akartam feladni a versenyt – árulta el Rea. – Viszont a probléma előtt azt tapasztaltam, hogy ez volt a legerősebb csomag, amellyel eddig az idei szezon motoroztam. Még egy kiemelkedő rajt nélkül is jól vettem az 1-es kanyart, el tudtam menni néhány versenyző mellett, és úgy éreztem, hogy esetleg el tudom kapni az elöl haladó csoportot is.”

„Szóval [a probléma ellenére] határozottan úgy érzem, hogy elértük a fordulópontot – jelentette ki. – Most már képes vagyok arra, hogy a határon motorozzak, és szabadjára tudom engedni a gépet, hogy kihasználjam az erősségeit.”

Rea: Kezdek megbízni a motorban, és egyre bátrabban bánok vele