back to top
2024. szeptember 16. 20:50
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu és Lowes ugyanarra panaszkodott a második portimãói futam után, Bulegát más...

Razgatlıoğlu és Lowes ugyanarra panaszkodott a második portimãói futam után, Bulegát más hátráltatta

A második portimãói futam dobogósai, Toprak Razgatlıoğlu, Nicolò Bulega és Alex Lowes értékeltek a leintés után.

Toprak Razgatlıoğlu Portimãóban is megállíthatatlan volt. A török pilóta a Superpole-t, a Superpole futamot, illetve az első és a második versenyt is megnyerte. Utóbbival sorozatban már a tizenharmadik győzelmét aratta, tehát a misanói, a doningtoni és a mosti után újabb tökéletes hétvégét jegyezhetett fel magának.

Bautista drámai bukása után Bulega sem tudta legyűrni Razgatlıoğlut, aki Portimãóban is verhetetlen volt

Viszont nem a második futam volt Razgatlıoğlu karrierjének legkönnyebb viadala. A rajt után azonnal megfosztották a vezető helytől, amelyet sokáig nem is tudott tartósan visszaszerezni. Végül 15 körrel a leintés előtt megelőzte a korábban élre álló Alex Lowest, de a motorjaik összeértek, és így elveszítette a BMW-ről a bal oldali első szárnyat.

Ezután egy ideig úgy tűnhetett, hogy már a zsebében van a győzelem, de aztán Álvaro Bautista vészesen megközelítette. A két régi vetélytárs csatázni kezdett, de Razgatlıoğlu szerencséjére a címvédő túlerőltette, és bukott. Az utolsó körökben még Nicolò Bulega is felért rá, ám végül őt is le tudta hajrázni.

„Ez egy nehéz verseny volt nekem – értékelt az alanyai pilóta. – Nehéz volt ilyen erős szélben vezetni a motort, de én mindig harcolok. Az utolsó körben tudtam, hogy az utolsó szektort kell megnyomnom, mert az utolsó kanyarban nem tudok annyi tempót átvinni [mint Bulega]. Így mindent beleadtam az utolsó körben, és végül megint nyertünk. Ez volt sorozatban a tizenharmadik győzelmünk, ami nagyon király. Nagyon boldog vagyok, ez egy kimondottan jó hétvége volt nekem és a csapatnak.”

A futam során sokáig úgy tűnt, hogy Bulega nem fog a dobogó közelébe érni. Ám az olasz pilóta a viadal második felében begyújtotta a rakétákat, és megelőzte az előtte haladókat – Alex Lowes volt az utolsó ebben a sorban. Bautista esése után pedig már közvetlenül Razgatlıoğlu mögött találta magát, de végül a vezetést már nem sikerült átvennie.

„Ez volt az életem egyik legnehezebb versenyhétvégéje – árulta el Bulega. – Péntektől kezdve nem éreztem magam annyira jól, mivel kissé beteg voltam. De én soha nem adom fel, és mindig fejlődni próbálok, amikor felülök a motorra. A csapat megint nagyszerű munkát végzett, és hát sajnos végül elveszítettem a csatát Toprak ellen, még ha nagyon kis különbséggel is [36 ezredmásodperc döntött – a szerk.]. De ez volt az első alkalom, hogy itt egy Superbike-géppel mentem, szóval elégedett vagyok [a teljesítményemmel], és persze mindig nagyon jó felállni a dobogóra.”

Lowes összességében megint kifejezetten jó versenyt futott. A rajt utáni körökben a vezetést is át tudta venni, de aztán Razgatlıoğlu és a gyári Ducatik már túl nagy falatnak bizonyultak számára. Viszont végül Bautista bukása miatt így is szerzett egy értékes dobogós helyet.

„Ez egy jó hétvége volt – kezdte Lowes. – Szeretem ezt a pályát, és a motor is jól muzsikál rajta. De őszintén szólva nem is tudom leírni, hogy mennyire nehéz volt a [második] futam. A szél iránya ugyanis a verseny közben folyamatosan változott, és így nagyon fizikális volt a motorozás, össze-vissza mozgott a gép. De az jó volt, hogy azokon a pontokon, amelyeken egész hétvégén erős voltam, így is tudtam párat előzni, viszont Toprak és a két Ducati ellen aztán már nem volt meg a tempóm. Vétettem pár hibát, mivel a motor kilengése miatt nagyon nehéz volt megfelelően adagolni a fékerőt, de nem akarok panaszkodni. Két dobogós helyet szereztünk vasárnap, nagyon élveztük ezt a csapattal, ahogy minden hétvégét élvezünk. Megint sikerült meglepnünk magunkat, szóval este iszunk egyet. Köszönöm nekik a nagyszerű munkájukat.”