back to top
2024. szeptember 16. 20:49
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu nem érti, mi tette tönkre Bautistát, de várja vissza, mivel nagyon...

Razgatlıoğlu nem érti, mi tette tönkre Bautistát, de várja vissza, mivel nagyon szeret vele küzdeni

Toprak Razgatlıoğlu elárulta, a második portimãói futamon először nem is realizálta, hogy Álvaro Bautista bukott. A török pilóta nem érti, hogy vetélytársa miért küszködik annyira a mostani idényben, de örülne annak, ha megint vele küzdhetne.

Az elmúlt évekhez képest idén eddig elég nehéz szezonja van Álvaro Bautistának, egy korábbi sérülése és a – persze nem kimondottan – ellene meghozott szabály is hátráltatta a címvédőt. Viszont a második portimãói futamon úgy tűnt, hogy végre megint eséllyel pályázhat a győzelemre. Azonban a hajrát nem bírta ki két keréken, az élen álló Toprak Razgatlıoğlu támadása közben bukott. A Bautistával kifejezetten jó viszonyt ápoló Razgatlıoğlu később szót is ejtett erről az esetről.

Bautista: Akartam csinálni egy kis show-t, szerettem volna játszani egy picit Razgatlıoğluval

„Most már tudom, hogy elesett, de azt nem tudom, hogyan történt – nyilatkozta Razgatlıoğlu. – Miután megelőztem, kicsit szélesre futottam, majd hallottam, hogy volt egy esés. Erre megfordultam, és azt hittem, hogy Bulegát láttam [bukni]. Viszont amikor a verseny végén megkérdeztem, azt mondták, hogy Álvaro [esett el].”

„Álvaro most már lépésről lépésre jön vissza, bár azt nem értem, hogy idén mi tette ennyire tönkre – jegyezte meg. – Az előző szezonban nagyon erős volt, de az idei nem indult jól neki. Én mindenesetre várom vissza, hiszen nagyon szeretek vele küzdeni. Jobban érzem magam, ha ellene versenyzek. Az a nézők szempontjából nem jó, ha egyedül megyek, sőt még a szurkolóimnak sem, mivel így mindannyian unatkozunk. Emlékszem, hogy tavaly mennyire jól éreztük magunkat, mert minden versenyen sokat kellett küzdenünk egymással. Szerencsére ezen a hétvégén, különösen az utolsó [második] futamon újra mindenki jól szórakozott.”

A portimãói hétvége végén többen is panaszkodtak az erős szélre, ami instabillá tette a motorokat. Ezt Razgatlıoğlu is megszenvedte, viszont szerinte ehhez a gépének is volt köze. „Úgy tűnik, hogy a Ducati nagyon jól viselkedik a szélben, a BMW-nek pedig még javulnia kell ezen a téren” – jelentette ki az alanyai versenyző.

Razgatlıoğlu és Lowes ugyanarra panaszkodott a második portimãói futam után, Bulegát más hátráltatta

Razgatlıoğlu dolgát a második futamon biztosan nem könnyítette meg, hogy elveszítette a BMW-ről a bal oldali első szárnyat. Erre akkor került sor, amikor a verseny negyedénél visszavette a vezetést Alex Lowestól, de eközben a motorjaik összeértek. „Nem is vettem észre [a verseny közben], hogy hozzáértem Alexhez, csak akkor jöttem rá, hogy eltört a bal szárny, amikor a végén ránéztem a motorra – fedte fel. – Talán ezért sem fordult be annyira jól az utolsó kanyarba [a motor], talán ezért változott meg teljesen a viselkedése az utolsó kanyarban az első öt-hat kör után. Onnantól elkezdtem elég sokat veszíteni, és ez akkor sem változott, amikor próbáltam sebességet váltani, hiszen egy szárnnyal a szél nem segít ki.”