back to top
2024. szeptember 16. 21:04
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio megsérült, kihagyja az ausztriai hétvége hátralévő részét

Di Giannantonio megsérült, kihagyja az ausztriai hétvége hátralévő részét

Fabio Di Giannantoniónak kificamodott a válla, miután balesetet szenvedett az Osztrák Nagydíj edzésén. A VR46 pilótáját kórházba vitték, ahol megállapították, hogy alkalmatlan a versenyzésre, így kihagyja a hétvége hátralévő részét.

Bár a pályán kívül kifejezetten jól alakultak a dolgok a VR46 körül, hiszen mind Fabio Di Giannantonio maradását, mind Franco Morbidelli érkezését bejelentették, az Osztrák Nagydíj első napja után nem lehetnek boldogok. Fabio Di Giannantonio ugyanis balesetet szenvedett, aminek következtében ki kell hagynia a hétvége hátralévő részét.

Hivatalos: Morbidelli visszatér Rossi szárnyai alá, a VR46-hoz igazol

A spielbergi hétvége pénteki napján rengetegen buktak, különösen az első szabadedzésen. Pedro Acosta például háromszor is a földön találta magát, ezek közül különösen a második volt ijesztő, de Aleix Espargaró is sántikált az egyik esése után. Ők azonban ép bőrrel megúszták az eséseket, ellentétben az olasz pilótával.

Di Giannantoniónak jó esélye rá, hogy már az edzésen beverekedje magát a Q2-be, hiszen az első gyakorláson nyolcadikként végzett. Azonban a délutáni tréning első felében bukott, és olyan balszerencsésen ért földet, hogy fájdalmai voltak. Ennek következtében az orvosi központba szállították, és már nem tért vissza a pályára.

Nem sokkal az edzés leintése után a VR46 közölte, hogy Di Giannantoniónak kificamodott a bal válla, ezért kórházba szállították, hogy további vizsgálatoknak vessék alá, és kiderítsék, hogy alkalmas-e a versenyzésre. Később pedig kiderült, hogy a válasz nemleges, vagyis a 25 éves motoros nem lehet ott a pályán a hétvége hátralévő részében.

Di Giannantonio a negyedik pilóta a MotoGP 2024-es idényében, akinek sérülés miatt futamot kell kihagynia. Aleix Espargaró a Holland TT főfutamáról és a Német Nagydíj hétvégéjének érdemi részéről hiányzott, míg Álex Rins a Sachsenringen és Silverstone-ban nem állt rajthoz. Rajtuk kívül az Assenben szabadkártyával szereplő Lorenzo Savadori nem tudott részt venni a főfutamon.

A VR46-nak Marco Bezzecchi szereplése nyújthat némi vigaszt. A háromszoros MotoGP-futamgyőztes nem sokkal Di Giannantonio esése előtt szintén bukott, de ő sérülés nélkül megúszta, így folytathatta a körözést. A hajrában pedig a kilencedik helyet szerezte meg, így szombaton nem kell részt vennie az időmérő első felvonásán.

Bagnaia nagy fölénnyel és körrekorddal zárta az élen a napot, mögötte nagy a csata a Ducatik között