back to top
2024. szeptember 19. 02:58
KezdőlapMotoGPTényleg van esély a MotoGP-karrier folytatására? – Miller sokatmondóan reagált az értesülésekre

Tényleg van esély a MotoGP-karrier folytatására? – Miller sokatmondóan reagált az értesülésekre

Jack Miller kijelentette, valóban van esély arra, hogy a nemrég még kilátástalannak tűnő helyzete ellenére mégis a MotoGP-ben versenyezzen jövőre. Az ausztrál pilóta azt is elmondta, mennyire tartja fontosnak a nemzetiséget a királykategóriában.

Jack Miller helyzete nemrég még kilátástalannak tűnt, ami a 2025-ös folytatást illeti a MotoGP-ben. Miután eldőlt, hogy a KTM jövőre már nem tart igényt a szolgálataira, több csapatnál is felmerült a neve, de sokáig egyik istállónál sem ő volt az első számú jelölt. Olyannyira, hogy két hete Silverstone-ben maga ismerte el, hogy semmilyen ajánlata nincs a királykategóriából.

Miller a „purgatóriumban” érzi magát, de szerinte lehet még belőle „öreg kutya”

Azonban az előző héten felröppent a pletyka, miszerint a Pramac változtatott az elképzelésein, és egy tapasztalt versenyző (aki alighanem Miguel Oliveira lesz) mellé nem egy újoncot, hanem egy másik rutinos pilótát igazol. Ez utóbbi pedig történetesen Miller lenne. A 29 esztendős motorost az Osztrák Nagydíj előtti sajtónapon meg is kérdezték, hogy valóban fordult-e a kocka a MotoGP-ben történő maradást illetően.

Itt a meglepetés? – Miller mégis maradhat a MotoGP mezőnyében, korábbi csapata mentheti meg

„Egyértelműen javult a hangulatom Silverstone-hoz képest, mert most úgy tűnik, van rá esély, hogy [a MotoGP-ben] folytassam – nyilatkozta. – Azonban semmi nincs kőbe vésve. Az igaz, hogy beszélgetést folytatunk, és próbáljuk megtalálni a módját. Világossá tettem, hogy továbbra is úgy gondolom, a MotoGP-ben végzett munkám még nem ért véget. Tudom, hogy még tanulhatok itt, és visszaadhatok valamit. Ez a célom.”

Hogy valójában mennyire van közel a megállapodás, azt Miller szavai alapján nyilvánvalóan nem lehet pontosan megmondani, hiszen még csapatot sem említett. Az viszont sokatmondó, hogy nemhogy nem tagadott vagy terelt, hanem kifejezetten optimistán fogalmazott, vagyis szinte biztos, hogy a fenti információnak van alapja. Az pedig csak ráerősít erre, hogy a Yamaha egyik vezető beosztású alkalmazottja szintén elismerte, hogy felmerült egy második tapasztalt versenyző leigazolása.

Megvan, hogy ki fog dönteni a Pramac jövő évi pilótafelállásáról

Miller a nemzetiségi eloszlással kapcsolatos kérdésről is elmondta a véleményét. Erről Carmelo Ezpeleta beszélt a közelmúltban: a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dorna vezérigazgatója kijelentette, vissza kell szorítani a spanyol és olasz pilóták arányát a királykategóriában. Valóban a huszonkét állandó versenyzőből tizenhatot ez a két nemzetiség tesz ki, de a gyári KTM motorosa szerint nem ettől függ, hogy valaki kap-e lehetőséget.

„Nekem az számít, ami a pályán történik – szögezte le. – A sebességen múlik, nem azon, hogy az embernek milyen útlevele van. Nem akarom, hogy bármi más alapján ítéljenek meg, mint a sebességem. Ez a valóság. Rengeteg spanyol és olasz van itt, ennek pedig az az oka, hogy mindannyian hihetetlenül gyorsak. Minden évben milliókat költenek itt a sikerességért. Nem számít, hogy Ausztriából, Kínából vagy máshonnan érkezik az ember. Ha megvan a tempója, akkor megkapja a szerződést.”