back to top
2024. szeptember 15. 18:14
KezdőlapMagyarokFelemás hétvégét zártak a magyar versenyzők a Red Bull Ringen és Assenben

Felemás hétvégét zártak a magyar versenyzők a Red Bull Ringen és Assenben

Farkas Kevin idei legjobb eredményét hozta a Red Bull Rookies Cup első spielbergi futamán, a második viadalon viszont kiesett. Az IDM Superbike kategóriájában szereplő Kovács Bálint, valamint a Northern Talent Cupban versenyző Vincze Martin és Kovács Zoltán is az egy futamot zárt pontszerzéssel Assenben.

A nagyvilág természetesen a MotoGP-re figyelt az előző hétvégén, legalábbis ami a motorsportot illeti, de természetesen jó néhány más sorozat mezőnye is rajthoz állt az elmúlt napokban. Ezek közül több nívós szériában is versenyez legalább egy honfitársunk, akiknek így szintén jutott szerep pénteken, szombaton, illetve vasárnap.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság betétsorozataként a Red Bull Rookies Cup pilótái szintén Spielbergben csaptak össze, így a magyar szurkolóknak most kellett a legkevesebbet utazniuk ahhoz, hogy élőben láthassák Farkas Kevint motorozni. A 17 éves pilóta az időmérőn a tizenötödik helyet szerezte meg, miután 1:45.463-as kört motorozott, 1,429 másodperccel elmaradva a pole pozíciótól.

Az első futamon kifejezetten jó tempót produkált az élmezőny, de így is tizenegyedik lett, amivel idénybeli legjobb eredményét érte el. A második versenyen viszont balszerencsés volt, és ütközött az egyik ellenfelével, aminek következtében a 4. körben elesett. Ezzel két fordulóval a vége előtt 11 ponttal rendelkezik, ami a tabella tizennyolcadik helyére elég.

Az IDM, vagyis a német bajnokság ezúttal Assenbe látogatott. Kovács Bálint 1:38.956-os idejével 1,138 másodpercet kapott az időmérő legjobbjától, és a tizedik helyet szerezte meg, miután elmondása szerint hibázott. Az első futamon aztán egy hármas boly végén haladt, amikor az előtte motorozó ellenfelei buktak, és ő sem tudta elkerülni az esést, ennek ellenére behozta huszadik helyen a motort. A második verseny már sokkal jobban alakult: a kilencedik pozícióból indulva a hatodik helyig zárkózott fel, és 3,759 másodperccel maradt el a dobogótól. Az IDM-ből szintén két hétvége maradt, Kovács 82 pontjával nyolcadik az összetettben.

Szintén a hollandiai pályán álltak rajthoz a Northern Talent Cup tagjai. Kovács Zoltán 1:50.597-tel, a pole pozíciós körtől 1,072 másodperccel elmaradva a tizenharmadik rajthelyet szerezte meg, míg Vincze Martin 161 ezreddel és négy pozícióval volt honfitársa mögött. Előbbi aztán tizenharmadikként, majd tizenhetedikként látta meg a kockás zászlót, míg utóbbi előbb a 11. körben kiesett, majd tizenkettedik lett. Az utolsó forduló előtt Vincze 47 ponttal a tizennegyedik, míg Kovács 26 egységgel a tizenhetedik helyen áll a bajnokságban.