back to top
2024. szeptember 17. 22:16
KezdőlapMotoGPLeendő főnöke biztos benne, hogy Marc Márquez még idén futamot nyer

Leendő főnöke biztos benne, hogy Marc Márquez még idén futamot nyer

Davide Tardozzi szerint Francesco Bagnaia és Jorge Martín mellett Enea Bastianinit is dicséret illeti az Osztrák Nagydíjon mutatott teljesítményéért. A gyári Ducati csapatmenedzsere kiemelte, hogy Marc Márquez a rossz rajt nélkül akár a győzelemért is harcolhatott volna, és hozzátette, úgy véli, a nyolcszoros világbajnoknak még idén összejön a diadal.

Több szempontból is álomszerűen alakult a Ducati számára az Osztrák Nagydíj hétvégéje, annak is különösen a zárónapja. A spielbergi főfutamon ugyanis mind a hét rajthoz állt versenyzőjük az első tízben végzett, a futamot megnyerő Francesco Bagnaia pedig közel 20 másodpercet adott Brad Bindernek, aki a legjobb, nem a bolognaiak valamelyik motorját hajtó versenyző volt.

Ráadásul az olasz márka kisajátította az első négy helyet, amivel zsinórban nyolcadik alkalommal volt elmondható, hogy kizárólag a Ducati pilótái álltak a dobogón. Ez utóbbi egyébként rekord a gyorsaságimotoros-világbajnokság mindenkori királykategóriáját tekintve. Bagnaia és Jorge Martín mindenkinél sokkal gyorsabbak voltak, de Davide Tardozzi szerint Enea Bastianinit is dicséret illeti.

Martín csak az elején tudta megszorítani Bagnaiát, Marc Márquez nagyot zárkózott a rossz rajtja után

Egyértelmű, hogy Jorge és Pecco kiemelkedtek – nyilatkozta a gyári istálló csapatmenedzsere az AS-nak. – Eneának is örülünk, ő pénteken nagyon rosszul kezdett, de végül egy számára rendkívül fontos dobogót szerzett. Úgy érkezett meg ide, hogy Angliában remek versenye volt, itt viszont azonnal problémákkal szembesült, ám a csapattal együtt sikerült felülkerekedniük a hétvége folyamán. Bebiztosította a Ducati mesterhármasát [a dobogón], ami zsinórban a nyolcadik a MotoGP-ben.”

A negyedik helyen Marc Márquez zárt, akinek egész hétvégén jó volt a tempója, de a rossz rajtja után a tizenharmadik helyről kellett visszazárkóznia. „Figyelmeztettem [a többieket], hogy Márquez vasárnap a győzelemért fog harcolni, és ha megnézzük a futam második felét, [látjuk, hogy] ő volt a leggyorsabb a pályán – jelentette ki Tardozzi. – Egy jó rajttal harcban lehetett volna a dobogóért és talán még a győzelemért is.”

Utolsó pillanatos változtatás szült újabb hibát Marc Márqueznél, aki végig hitt a negyedik helyben

A nyolcszoros világbajnok az idei évben ült fel a Ducatira, és sokan győzelmet, győzelmeket vártak tőle, ám ez egyelőre csak a jerezi időmérőn jött tőle a valódi téttel bíró pályaesemények közül. Hogy ebben mennyire hátráltatja az a tény, hogy tavalyi specifikációjú motorral versenyez, az jövőre derülhet ki, amikor már a gyári csapat színeiben fog versenyezni, de Tardozzi szerint a spanyol pilóta diadalára nem kell addig várni.

Jelenleg a saját bajnoki szereplésünkre koncentrálunk – szögezte le. – Marc jövőre nálunk lesz, de most Pecco, valamint Enea a két gyári pilótánk, úgyhogy tőlük várjuk a lehető legjobb eredményeket. Ugyanakkor nem vagyunk elvakultak, és tudjuk, hogy Marcban hatalmas a potenciál. A következő évben pedig ezt élvezni is fogjuk, de már a [mostani] szezon vége előtt is futamot fog nyerni.”

Így áll a MotoGP-tabella az Osztrák Nagydíj után