back to top
2024. szeptember 17. 22:22
KezdőlapMotoGPNem volt esélye a visszaelőzésre, de Martínnak meggyőződése, hogy Bagnaia nem gyorsabb...

Nem volt esélye a visszaelőzésre, de Martínnak meggyőződése, hogy Bagnaia nem gyorsabb nála

Jorge Martín úgy véli, Francesco Bagnaia nem gyorsabb nála, és mindez fordítva is igaz. A Pramac pilótája szerint neki is meglehetett volna az esélye az Osztrák Nagydíj megnyerésére, de ellenfele felismerte, hogy az első körök kulcsfontosságúak.

Jorge Martín 3 pontos előnnyel kezdte meg az Osztrák Nagydíj hétvégéjét, ám ez vasárnapra 5 egységnyi hátránnyá alakult Francesco Bagnaiával szemben. A címvédő a sprintfutamon utolérte őt a tabellán, de a spanyol motoros akkor még gondolhatta azt, hogy a büntetése nélkül igenis lett volna esélye felülkerekedni riválisán.

A főversenyen viszont semmilyen hátráltató tényező nem akadályozta, ennek ellenére nem volt sansza a gyári Ducati pilótájával szemben, miután utóbbi a 2. kör elején élre állt. Sőt, a viadal közepén fokozatosan nőtt a különbség kettőjük között, végül Bagnaia 3,232 másodperces előnnyel nyert. Ennek ellenére Martín nem gondolja, hogy tempóban lenne eltérés köztük.

Martín csak az elején tudta megszorítani Bagnaiát, Marc Márquez nagyot zárkózott a rossz rajtja után

Szerintem a sebességet illetően [azonos szinten] vagyunk, tényleg nehezen észrevehető a különbség – nyilatkozta. – Látható, hogy a szombati időmérőn mi jelentettük a különbséget, Pecco és én is egy lépéssel a többiek előtt voltunk. Ahogyan a tavalyi szezonban, úgy most is nehéz javulni, mert megvannak neki az adataim, nekem pedig az övéi. Szóval jelenleg nehéz különbséget kialakítani. Most az volt a differencia, hogy az első két körben ki vezet, és ő ezt jobban megértette nálam. A tizedik körig [közvetlenül] mögötte voltam, elég könnyű volt [követni őt]. Aztán egyik körről a másikra minden erőfeszítésem hiábavalóvá vált, mert az első gumim azt mondta, hogy »itt megállunk«. Kicsit jobb munkát kell végeznünk. Ő nem gyorsabb nálam, én pedig nem vagyok gyorsabb nála. Azonban kicsit többet kell dolgoznunk a stratégián, és rá kell jönnünk, hogyan kell futamokat nyerni.”

Martín abból a szempontból is jobb helyzetből indult vasárnap, hogy Bagnaia ezúttal nem tudta őt lerajtolni. A 26 esztendős motoros viszont így sem sokáig vezetett, pedig könnyen lehet, hogy ha kicsit tovább maga mögött tartja a címvédőt, akkor egészen másképpen alakul a futam. Legalábbis ő úgy gondolja, hogy ez volt a kulcspillanat.

Bagnaia szerint hihetetlen teljesítményt nyújtottak Martínnal, aki nem keres kifogásokat

Boldognak kell lennem azzal, ami a hétvégén történt – folytatta. – Bosszús vagyok, mert úgy érzem, rendkívül erősek vagyunk, semmi nem hiányzik ahhoz, hogy versenyeket nyerjünk, mégis Pecco hozza ezt az eredményt. Nagyon frusztrált vagyok, mert úgy érzem, nekem is megvoltak a lehetőségeim a diadalra. Azonban úgy tűnik, Pecco jelenleg kicsit jobb. Szerintem jó versenyt futottam, jól rajtoltam, de abban a pillanatban, hogy a második helyre kerültem, elvesztettem az esélyemet a győzelemre. Összességében jó futamom volt, még a végén is jó volt a tempóm, ami nagy különbség a többiekhez képest. Úgy néz ki, most Pecco és én egy lépéssel előrébb járunk.”

Bagnaia a sprinteket is beleszámolva immáron zsinórban négy második pozíciónál tart, aminek köszönhetően a nyári szünethez képest még hozott is Bagnaián a pontversenyben. Persze bízik benne, hogy a következő alkalommal már a dobogó tetején ünnepelhet. Sok pontot szereztem a sorozatos második helyekkel, és legközelebb remélhetőleg javítani tudunk ezen az eredményen – fogalmazott. – Még így is versenyképesnek érzem magam, és az a fontos, hogy száz százalékot adjak ki magamból. Legközelebb Aragóniába megyünk, és újra megpróbáljuk.”

Így áll a MotoGP-tabella az Osztrák Nagydíj után