back to top
2024. szeptember 16. 21:05
KezdőlapNégykerékAz ötszörös 500-as világbajnok fia jövőre végre megérkezik a legmagasabb szintre

Az ötszörös 500-as világbajnok fia jövőre végre megérkezik a legmagasabb szintre

Pénteken jelentette be az Alpine Forma–1-es csapata, hogy jövőre Jack Doohan lesz az egyik pilótájuk. Az ausztrál versenyző pedig nem másnak, mint ötszörös 500-as világbajnok Mick Doohannek a fia.

Amikor márciusban a melbourne-i Albert Parkban együtt bemutatóztak, valószínűleg még sem Jack, sem Mick Doohan nem tudta, hogy jövőre a család fiatalabb tagja is bemutatkozhat a legmagasabb szinten. Most pénteken viszont azt jelentette be az Alpine Forma–1-es csapata, hogy jövőre az ausztrál pilóta náluk fog vezetni.

Sokak álmát szétzúzta az Alpine a másik pilótájának bejelentésével

Édesapja biztosan fel tudja majd valamennyire készíteni a rá váró kihívásokra, hiszen ő 1989 és 1999 között a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában vitézkedett. Ezt ráadásul nagyon eredményesen tette, hiszen öt trófeát vihetett haza, amivel a negyedik helyet foglalja el a vonatkozó örökranglistán. Egyébként a hatodikra is lett volna esélye, de aztán egy csúnya sérülés után véget vetett a pályafutásának.

Jack Doohan 2018 óta versenyzik együléses autókkal, végigjárta a ranglétrát, és az F3-ban második lett 2021-ben, az F2-ben töltött két szezonjában pedig hatodik és harmadik lett az összetettben. F1-es autóval már van tapasztalata, idén két szabadedzésen is gyakorolhatott.