back to top
2024. szeptember 18. 02:29
KezdőlapMotoGPPofátlanul „kémkedett” az Aprilia szerelője, meg is kapta a magáét a gyári...

Pofátlanul „kémkedett” az Aprilia szerelője, meg is kapta a magáét a gyári Ducati főnökétől (videó)

Az Aprilia szerelője látványosan videózta a Ducati egyik motorját, amiért Davide Tardozzi, a bolognaiak gyári istállójának csapatmenedzsere igencsak lehordta őt. Utóbbi később állítólag a noaleiek technikai igazgatójával is beszélt az esetről.

Már az sem gyakori, hogy a MotoGP-ben, vagyis a motorversenyzés legmagasabb szintjén két versenyző a kamerák kereszttüzében látványos konfliktusba keveredik egymással. Az pedig pláne nagyon ritka, hogy a mellékszereplőket kapják lencsevégre, miközben az egyikük látványosan lehordja a másikat. Márpedig nemrég pont ez történt.

Bár a videó csak a napokban kezdett el terjedni a közösségi médiában, a GPone.com beszámolója szerint még július elején, a Német Nagydíj hétvégéjén történt. A felvételen Davide Tardozzi, a gyári Ducati csapatmenedzsere látható, ahogyan kiosztja az Aprilia egyik szerelőjét. Azt viszont erről a videóról nem lehet megállapítani, hogy mi volt a nézeteltérés oka.

Azonban erre is fény derült: a noaleiek szerelője azzal váltotta ki a 65 éves szakember haragját, hogy korábban videózta a Ducati egyik motorját, történetesen Marco Bezzecchiét. Mindezt közvetlen közelről, egy táblagéppel a kezében tette, vagyis az akciója meglehetősen feltűnő, mondhatni, már-már pofátlan volt.

Az olasz portál hozzátette, hogy Tardozzi nem elégedett meg annyival, hogy összeszidja a rivális márka alkalmazottját, ugyanis az ügyben megkereste Romano Albesianót, az Aprilia technikai igazgatóját. A kettőjük közötti beszélgetésről persze már nem készült felvétel, így legfeljebb csak sejteni lehet, hogy mi hangozhatott el. Arról pedig egyáltalán nem szól a fáma, hogy a szerelőre nézve volt-e következménye az esetnek.

Bár a MotoGP nem igazán szabályozza, hogy milyen módon lehet felvételeket készíteni az ellenfelek motorjairól, de a gyártók nyilvánvalóan rossz szemmel nézik ezeket az akciókat, pláne amikor ennyire gátlástalan módon csinálják. Az sem véletlen, hogy néhány éve már a fotósok közül sem mindenki teheti be a lábát a bokszutcába, hiszen csak a csapatok embereit engedik be.

Bagnaia megszólalt a tavalyi és az idei Ducati különbségéről, bár úgy véli, nem hallgatnak majd rá