back to top
2024. szeptember 19. 11:34
KezdőlapMotoGPA GasGas feje tart attól, hogy nehezen tudnak megfelelni a „verhetetlen” Bastianini...

A GasGas feje tart attól, hogy nehezen tudnak megfelelni a „verhetetlen” Bastianini elvárásainak

Hervé Poncharal dicsérte Enea Bastianinit, aki jövőre már az ő pilótája lesz. A GasGas csapatfőnöke kiemelte, hogy fel kell nőniük a Ducatitól érkező olasz pilóta elvárásaihoz. Poncharal emellett leszögezte, hogy Pedro Acosta még újoncként is sokat segített az alakulatnak.

A következő szezonban az új név mellett két új pilótát is meg kell majd szoknia a most GasGasként futó Tech3 csapattagjainak. Pedro Acosta és Augusto Fernández is elköszön tőlük – bár különböző irányba tart a két versenyző –, a helyükre pedig Maverick Viñales és Enea Bastianini fog megérkezni. Viñalest biztosan szintén nagyon várják már, de Bastianini kapcsán ezt nemrég lényegében ki is mondták.

Augusto Fernández: Csodálom a Superbike-vb-t, de az biztos, hogy 2025-ben a MotoGP-ben fogok motorozni

„Nagyon izgatott vagyok [Bastianini érkezése miatt] – árulta el Hervé Poncharal, az istálló csapatfőnöke a TNT Sportsnak. –Sürgettem a Pierer Mobility Group [a KTM-et és a GasGas is tulajdonló cég – a szerk.] egész vezetőségét, hogy gyorsan döntsünk, ami aztán Mugellóban történt meg. Akkor vált egyértelművé [Bastianini érkezése], amikor kiderült, hogy Pedro [Acosta] a gyári csapathoz kerül. Erős felállást szerettem volna, és úgy gondolom, hogy Enea messze a legjobb elérhető opció volt számunkra. Tudom, hogy amikor a bolygók együtt állnak, ő verhetetlen. Ezt Silverstone-ban is megmutatta, ahogy azt is, hogy ő az 1-es rajtszám [a bajnoki cím] egyik esélyese.”

„Természetesen nagyon boldogok lennénk, ha jövőre megszerezné az 1-est a csapatunknak – vallotta be Poncharal. – De az álmodozás mellett is teljesen őszinték vagyunk: nagy lesz rajtunk a nyomás, hogy megadjuk neki, amit megérdemel, amire szüksége van, amit elvár. A rajtrács technikailag legjobbnak mondott motorjáról [az idei Ducatiról] ül majd át, szóval nagyon fontos lesz [hogy jól teljesítsünk]. Mint az életben mindig, az első benyomás, az első érintés itt [a MotoGP-ben] is nagyon fontos. Szóval, reméljük, hogy amikor Valenciában [a teszten] néhány kör után visszajön a bokszba, és leveszi a sisakját, egy nagy mosoly fogunk látni az arcán.”

Hármas versenyfutássá válhat a bajnoki párharc? – Bagnaia nem vár segítséget Bastianinitől

Bár jövőre teljesen új felállással vágnak majd neki a szezonnak, ebben az idényben sem maradt új pilóta nélkül a csapat. Az ő motorjukkal villog ugyanis Acosta, az egyetlen idei újonc, aki Poncharal elmondása szerint elősegítette a fejlődésüket. „Biztos, hogy ez így van – jelentette ki a francia szakember az erre vonatkozó kérdésre. – Ami a média érdeklődését illeti, az sokkal nagyobb, mint tavaly, szóval ez [Acosta] első jelentős hatása, és ez egy nagyon jó hír.”

„Mindenki, aki ebben a garázsban dolgozik, nem a pénz miatt csinálja, hanem azért, mert hajt minket az adrenalin, és szenvedélyesek vagyunk. Amik tehát üzemanyagként mozgat minket, azok az eredmények, és így el lehet képzelni, hogy az tényleg elképesztő, amit Pedro hozott a csapathoz, főleg, ha visszaemlékszünk az idény elejére. Azt hiszem, abban a tekintetben is nagyon fontos szerepe volt, hogy meg tudjuk mutatni a Pierer Mobility Group vezetőségének és technikai részlegének, hogy jó úton járnak, bár persze még van hova fejlődni. Szóval hihetetlenül sokat segített az egész projektnek, amire újoncként nem számítottunk tőle.”

Rossi megfejtette, miért tűnt el Acosta az élmezőnyből, majd elárulta Bezzecchi küszködésének okát