back to top
2024. szeptember 15. 18:11
KezdőlapSuperbikeEdzésen sérült meg a Yamaha többszörös világbajnoka, ki kell hagynia a következő...

Edzésen sérült meg a Yamaha többszörös világbajnoka, ki kell hagynia a következő fordulót

A háromszoros világbajnok Dominique Aegerter megsérült egy gyakorlás során, így ki kell hagynia a Superbike-vb franciaországi fordulóját. Csapata, a GYTR GRT Yamaha még nem jelentette be, hogy ki fogja helyettesíteni.

Nem alakult eddig rosszul Dominique Aegerter szezonja, bár kiemelkedőnek se lehetne nevezni. A Superbike-világbajnokságon a második idényét futó Aegerter kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, de a legjobb eredményét, egy hatodik helyet még a szezonnyitón szerezte meg.

Pillanatnyilag a megbecsülhető tizenegyedik pozíciót foglalja el az összetettben, ám a Yamaha négy saját pilótája közül csak a negyedik helyen áll. Ráadásul a következő hétvégén Magny Cours-ban nem tudja majd növelni a pontjai számát, mivel megsérült egy edzésen. Azt még nem lehet tudni, hogy mikorra fog felépülni, de a franciaországi fordulót biztosan ki kell hagynia. Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy ki fogja helyettesíteni.

„A GYTR GRT Yamaha versenyzője, Dominique Aegerter megsérült egy Ausztriában tartott edzésen, miközben a 2024-es szezon hátralévő részére készült – olvasható a svájci pilóta csapatának közleményében. – Ezután repülővel visszavitték szülőhazájába, Svájcba, ahol megerősítették, hogy többszörös bordatörést szenvedett el, valamint a jobb vállán is megsérült. A mai napon egy műtétre kerül sor, amely során egy stabilizáló beavatkozást hajtanak rajta végre. A teljes felépülés ütemét a tervezett műtét után határozzák meg, de Dominique a Superbike-világbajnokság nyolcadik fordulóját, amely jövő hétvégén Magny Cours-ban kerül megrendezésre, biztosan kihagyja.”

Aegerter tavaly érkezett meg a Superbike-vb mezőnyébe, de előtte sok helyen kipróbálta magát. 2006-tól 2009-ig az 125 köbcentisek közt vitézkedett, majd 2010-től 2019-ig a Moto2-ben mutatta meg magát, utóbbiban egy futamgyőzelmet is aratott. 2020 és 2022 között a MotoE-ben villogott, utolsó idényében a trófeát is begyűjtötte. Eközben 2021-ben és 2022-ben a Supersport-vb-n is ment, ahol mindkét évében bajnok lett. A 33 éves pilóta így ma háromszoros világbajnoknak mondhatja magát.

A gyári Yamaha főnöke Rea leigazolásáról: Ennél rosszabbul nem is alakulhatott volna