back to top
2024. szeptember 18. 13:54
KezdőlapMotoGPBagnaia elismerte, a „tökéletes” pénteket futó Marc Márquez az, akit le kell...

Bagnaia elismerte, a „tökéletes” pénteket futó Marc Márquez az, akit le kell győzni Aragóniában

Marc Márquez új pályacsúccsal nyerte meg az Aragóniai Nagydíj edzését. A nyolcszoros világbajnok szerint „tökéletes” volt a pénteki napja. Mind Francesco Bagnaia, mind Jorge Martín úgy látja, hogy Márquez ezen a helyszínen kiemelkedik a mezőnyből.

Domináns teljesítményt nyújtva, új pályacsúcsot felállítva zárta az első helyen Marc Márquez az Aragóniai Nagydíj edzését (miután az első szabadedzésen is ő volt a leggyorsabb). Az 1:45.801 másodperces kört futó pilótához egyébként Aleix Espargaró és Maverick Viñales került a legközelebb. Nem véletlen, hogy elégedetten beszélt a napjáról.

Marc Márquezt csak megközelíteni tudták, Bastianini és Zarco is meglepetést okozott az edzésen

„Tökéletes volt a péntek – ismerte el Márquez a MotoGP hivatalos honlapjának. – Tökéletesen illettek a körülmények a vezetési stílusomhoz, különösen azért, mert a pálya kicsit csúszós volt. És úgy tűnik, hogy a többiek valamivel jobban küszködtek emiatt, mint én. Mi voltunk a leggyorsabbak, ez igaz, de ez még csak péntek volt, szóval tovább kell nyomnunk. Tudom, hogy Pecco [Bagnaia] és [Jorge] Martín szombaton meg fog érkezni, hiszen ők mindig gyorsak, és már [péntek] délután is nagy lépést tettek meg előrefelé. De megpróbálunk majd magunkra koncentrálni.”

Bagnaia 79 századot kapott Márqueztől, ami a hatodik helyre volt elég. „Véleményem szerint ez a pálya különösen fekszik Marcnak – mondta a listavezető. – Pénteken feltehetően szinte azonnal jól érezte magát a beállítások szempontjából, mivel már az első szabadedzésen is nagyon gyors volt. Ez valószínűleg leginkább azon múlott, hogyan érezte magát a motoron. Ha szombat reggel meg tudunk tenni még egy akkora lépést, mint pénteken, az elég lehet ahhoz, hogy közelebb kerüljünk hozzá, de jelenleg Marc nagyon erős. A második és a harmadik szektorban alakítja ki a különbséget, és jelenleg úgy tűnik, hogy mind a gyorskörök, mind a versenytempó tekintetében ő az, akit meg kell verni. Viszont szerintem fel tudunk rá zárkózni.”

Bagnaia és Marc Márquez számára is kedves pályával indul az erőltetett menet – hétvégi menetrend

A negyedik helyen, 578 ezred lemaradással záró Martín ebben egyetért riválisával. „Nem lepődtem meg Marc teljesítményén – kezdte a spanyol pilóta. – Sokszor nyert már itt, szóval az megszokott, hogy ennyire gyors. Most pedig ráadásul már a hétvége elejétől kezdve jól, és nagyon gyorsnak érzi magát.  Persze majd szombaton és vasárnap meglátjuk, hogy mi lesz ennek a vége. Pénteken igazából az a fontos, hogy odaérjen az ember az első tízbe és kész. Marc eléggé bedőlt [a kanyarokban], jobban, mint a többi Ducati-pilóta, ez pedig azt jelenti, hogy kockáztatott. Csak a 8-as és 9-es kanyarban nyert három tizedet hozzám képest, de ez jobb, mintha mindenhol veszítenék. A kanyarokban Pecco és én is veszítünk hozzá képest, de összességében nekem is pozitív a pénteki nap mérlege.”

„Csak Marc és a [gyári] Apriliák voltak egy kicsit gyorsabbak, mint én – tette hozzá. – De úgy gondolom, hogy csak két kanyarban veszítettünk sok időt. Szóval remélhetőleg szombaton mindent össze tudunk majd rakni, hiszen nem vagyunk olyan messze. Viszont Marckal ez nem az én csatám. Úgy értem, az már biztos, hogy ő nagyon erős. Persze megpróbálom majd a legjobbamat nyújtani. Ha nyerni tudok, az tökéletes, de ha nem, akkor is megpróbálom a legtöbbet kihozni a helyzetből. Szóval nem arról van szó, hogy mindenképpen le kell őt győznöm…”