back to top
2024. szeptember 16. 20:51
KezdőlapMotoGPHárom pilótát is megbüntettek, jelentősen változott az Aragóniai Nagydíj pontszerzőinek sorrendje

Három pilótát is megbüntettek, jelentősen változott az Aragóniai Nagydíj pontszerzőinek sorrendje

Fabio Di Giannantoniót, Jack Millert és Raúl Fernándezt is 16 másodperces büntetéssel sújtották, miután egyikük sem felelt meg a guminyomásszabályoknak. A legrosszabbul az ausztrál motoros járt, aki így öt pozíciót bukott.

Ahogyan arra számítani lehetett az Aragóniai Nagydíj leintése után látott kiírás ismeretében, utólag változott a futam végeredménye. A versenyirányítás arról tájékoztatta a közönséget, hogy Fabio Di Giannantoniót, Jack Millert és Raúl Fernándezt is vizsgálják a tavaly bevezetett guminyomásszabály feltételezett megszegése miatt.

A korábbi esetekből kiindulva sejthető volt, hogy valóban történt kihágás, és ebből a szempontból nem volt meglepő, hogy mindhármukat megbüntették, méghozzá az idén érvényes 16 másodperccel. Di Giannantonio olcsón megúszta, hiszen csak csapattársával, Marco Bezzecchivel szemben veszített pozíciót, és így hivatalosan a nyolcadik helyet szerezte meg.

Miller viszont sokkal rosszabbul járt, és a tizedik helyről egészen az utolsó pontszerző, tizenötödik pozícióig zuhant. Ebből Aleix Espargaró, Nakagami Takaaki, Augusto Fernández, Johann Zarco és a 27. születésnapját a mai napon ünneplő Joan Mir profitált, akik így eggyel feljebb léptek a végső sorrendben. Raúl Fernández szempontjából viszont nem osztott, nem szorzott a szankció, hiszen egyébként sem szerzett volna pontot, ráadásul a helyezése sem változott, és így is tizenhatodik lett.

Marc Márquez 1043 nap után újra főfutamot nyert, öccse és Bagnaia csatája csúnya bukással zárult