back to top
2024. szeptember 15. 18:07
KezdőlapMotoGPA Ducati leültethette beszélgetni Bagnaiát és Álex Márquezt, az ütközésükről Martín is...

A Ducati leültethette beszélgetni Bagnaiát és Álex Márquezt, az ütközésükről Martín is megszólalt

Értesülések szerint a Ducati intézkedése után Francesco Bagnaia és Álex Márquez leültek egymással megbeszélni az aragóniai ütközésüket. A balesetről egyébként Jorge Martín is véleményt nyilvánított.

Valószínűleg Francesco Bagnaia és Álex Márquez nem lettek jó barátok az Aragóniai Nagydíj főfutamán. A két pilóta ugyanis együtt került a földre a viadal végén. Bár abban nem értettek egyet, hogy ki volt a hibás – mindketten a másikat tették felelőssé –, de abban megegyezett a véleményük, hogy közvetlenül a leintés után nem beszélték meg az esetet.

Súlyos szavak Bagnaiától, azzal vádolta meg Álex Márquezt, hogy „kereste a kontaktot”

„Hogy beszéltem-e már Álexszel? Még csak rám sem nézett – jelentette ki Bagnaia. – Ha valaki így eltalálja a másikat, általában bocsánatot kér, de ő azt mondta, hogy menjek a pokolba. Fogalmazzunk úgy, hogy másképp látjuk a dolgokat.”

Később ezt Márquez is megerősítette. „Nem beszéltem Peccóval, mivel külön mentünk el a felügyelőkhöz, amit ők akartak így – magyarázta a spanyol pilóta. – Aztán amikor kint ült, rengeteg kamera volt ott, és úgy meg nem akartam beszélgetni. Jobb az ilyen dolgokról négyszemközt beszélni, és nem akkor, amikor még forrnak az indulatok. Jó a kapcsolatom Peccóval, két-három évig osztoztunk egy garázson a Spanyol Bajnokságban, tehát jól ismerjük egymást.”

Álex Márquez: Ha bárki elkerülhette volna az ütközést, az Bagnaia volt

Úgy tűnik tehát, hogy mindketten elég feszültek voltak a verseny után. Az olasz Motorsport szerint viszont később hallgattak a jó szóra, és néhány órával a sprintet követően mégis leültek beszélgetni egymással a Ducati egyik kamionjában. A márkatársak találkozója a beszámoló szerint néhány percig tartott. Erre pedig azért kerülhetett sor, meg előtte mindkettőjüket felkereste Gigi Dall’Igna, a bolognaiak versenyrészlegének vezérigazgatója.

Mellékesen a futamot másodikként záró Jorge Martín is véleményt nyilvánított az ütközésről. A spanyol pilóta (aki részben Bagnaia nullázása miatt visszavette a vezetést a tabellán) Joe Roberts esetét vette elő, aki az aragóniai Moto2-es verseny utolsó körében bukott, miközben a csapattársával, Marcos Ramírezzel csatázott.

„Ez egy nehéz helyzet – mondta Martín. – Az biztos, hogy nehéz benne tisztán látni, mert azon az oldalon sok volt a por [a pálya szélén], és szerintem emiatt Álex nem tudta jobban bedönteni a motorját, ahogy az Robertsszel is történt a Moto2-ben, és a végén ott volt a kontakt. Remélhetőleg mindketten jól vannak, mert úgy tűnt, hogy a bukás után közel kerültek a motorokhoz, szóval remélem, hogy a következő futamra rendben lesznek.”