back to top
2024. szeptember 15. 18:09
KezdőlapMotoGPKikérte magának a súlyos vádakat Álex Márquez, akinek szavait Bezzecchi kétségbe vonta

Kikérte magának a súlyos vádakat Álex Márquez, akinek szavait Bezzecchi kétségbe vonta

Álex Márquez egy rövid közleményben tagadta, hogy bármilyen szándékosság lett volna a részéről a Francesco Bagnaiával történt balesetben. Marco Bezzecchi kijelentette, a spanyol pilótának látnia kellett ellenfelét.

Marc Márquez győzelme mellett öccse, Álex és Francesco Bagnaia ütközése szolgáltatta leginkább a beszédtémát az Aragóniai Nagydíj után. A Gresini ifjabbik versenyzője a 12-es kanyarban lecsúszott az ideális ívről, aminek következtében a címvédő megelőzte őt, de a következő kanyarban belül még igyekezett ott tartani a motort, aminek csúnya bukás lett a vége.

A Ducati leültethette beszélgetni Bagnaiát és Álex Márquezt, az ütközésükről Martín is megszólalt

Bár a felek azóta megbeszélték a történteket, korábban súlyos vádak hangzottak el, elsősorban Bagnaia részéről Márquez felé. A gyári Ducati motorosa kijelentette, márkatársa nem vette el a gázt az első kontakt után, amit állítása szerint a telemetriai adatok is megerősítenek. Ezzel némi szándékosságot sugallt, és, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a közvélemény egy része felerősítette ezt a vádat. Az ötszörös MotoGP-dobogós egy közleményben határolódott el bárminemű szándékosságtól.

Súlyos szavak Bagnaiától, azzal vádolta meg Álex Márquezt, hogy „kereste a kontaktot”

„Miután elolvastam néhány nyilatkozatot, a következőt szeretném megjegyezni: soha nem ütköznék össze szándékosan egy másik versenyzővel, és soha nem fogom elfogadni, hogy ezzel vádoljanak – írta a közösségi médiában. – Ez nincs benne a DNS-emben, ahogyan ennek a sportágnak a DNS-ében sincs benne. Számomra a legfontosabb az a beszélgetés, amelyet Peccóval folytattam, és részemről le van zárva a dolog. Most itt az ideje, hogy pihenjek, és a testem felépüljön, hogy Misanóban 100%-os állapotban legyek.”

Persze nemcsak a két érintett mondta el véleményét az incidensről, hanem számos másik versenyző is. Többek között Marco Bezzecchi, aki kétségbe vonta Márquez szavait, miszerint nem látta Bagnaiát, és valamilyen szinten ugyancsak szándékosságot sugallt. Persze ezt nem mondta ki, de azt igen, hogy szerinte a 28 éves motorosnak látnia kellett a háromszoros világbajnokot, amikor próbált visszatérni az ideális ívre.

Álex Márquez: Ha bárki elkerülhette volna az ütközést, az Bagnaia volt

„Úgy vélem, mindenki számára világos, aki legalább egyszer ült már motoron, hogy amikor az ember hibázik és szélesre megy, majdnem letér a pályáról, majd visszajön, akkor meg kell néznie, hogy ki jön [mellette] – fogalmazott a VR46 versenyzője. – Sokféleképpen meg lehet tudni, hogy van-e valaki a közelünkben. Szóval, ha az ember tudja, hogy valaki közeledik, és hibázik, akkor hátra kell néznie. Az is egyértelmű, hogy amikor Pecco megelőzte őt, miután [Márquez] szélesre ment, lehetetlen volt, hogy Álex ne lássa. Vagy vak, vagy nem akarta látni.”

Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy Bezzecchi is azok közé tartozik, akiknek az esetében elfogultság gyanúja áll fenn. Bagnaiához hasonlóan ugyanis ő is Valentino Rossi növendékeként a VR46 Akadémián nevelkedett, és rendszeresen edzenek közösen. Természetesen ilyen szempontból az öccsét megvédeni igyekvő Marc Márquezzel is ugyanez a helyzet, csak ellentétes előjellel. Ugyanakkor tény, hogy a legtöbbek álláspontja Bezzecchiéhez van közelebb, és Álex Márquezt látták hibásnak, de a sportfelügyelők versenybalesetnek minősítették az incidenst.

Megszületett az ítélet Bagnaia és Álex Márquez balesetéről, sokan nem értenek egyet vele