back to top
2024. szeptember 16. 21:04
KezdőlapMotoGPOliveira kijelentette, hogy „biztosított” a MotoGP-ülése a 2025-ös szezonra

Oliveira kijelentette, hogy „biztosított” a MotoGP-ülése a 2025-ös szezonra

Miguel Oliveira megszólalt a jövőjéről. A portugál pilóta arról beszélt, hogy lényegében biztos a helye a Pramacnál a következő szezonra. Oliveira úgy gondolja, hogy még nem mutatta meg a benne rejlő teljes potenciált.

Továbbra is gazdára vár az a két Yamaha, amelyek jövőre a Ducatit elhagyó Pramac színeiben fognak pompázni a MotoGP rajtrácsán. Nagyjából egy hónappal ezelőtt jelent meg az a sokakat meglepő hír, hogy az egyiket Jack Miller kaphatja meg, bár az ausztrál versenyző sorsa még nem tűnik eldöntöttnek. Rajta kívül egyébként Sergio García, valamint Alonso López és Tony Arbolino nevét pletykálták a toszkán csapattal kapcsolatban.

Tényleg van esély a MotoGP-karrier folytatására? – Miller sokatmondóan reagált az értesülésekre

Azt pedig már közel két hónapja sejthetjük, hogy a másik ülés legnagyobb esélyese Miguel Oliveira. A portugál motorostól már elköszönt mostani csapata, a Trackhouse Racing, amikor bejelentették, hogy Raúl Fernández mellé Ogura Aj érkezik hozzájuk jövőre. Viszont hivatalosan továbbra sem erősítették meg Oliveira Pramachoz való szerződését. Nemrég őt magát is megkérdezték a jövőjéről.

„Sajnos nem sokat tudok mondani [a jövőmről] – nyilatkozta Oliveira a TNT Sportsnak. – Meg kell várnunk a hivatalos bejelentést. De ahogy már az elmúlt hetekben is mondtam, tárgyalásokat folytattunk a Yamahával a Pramac egyik üléséről. És amíg nem kapunk hivatalos forrásból új hírt ezzel kapcsolatban, visszafogottan kell nyilatkoznom. De azt mondanám, hogy a hely biztosított. Nekünk pedig most csak előre kell néznünk, és a lehető legjobban kell teljesítenünk a Trackhouse motorjával.”

Megvan, hogy ki fog dönteni a Pramac jövő évi pilótafelállásáról

Oliveira 2019-ben érkezett meg a MotoGP-be, ahol két évig a KTM szatellit-, majd másik két évig a gyári csapatát képviselte. Ebben az időszakban öt futamgyőzelmet és két második helyet gyűjtött be. Tavaly aztán az Aprilia ügyfeléhez – a Trackhouse „elődjéhez”, az RNF-hez – igazolt, ahonnan a váltás után sem távozott. A noaleiekkel viszont eddig nem igazán sikerült megvillannia, az idei Német Nagydíj sprintjén elért második helye emelkedik csak ki az eredményeinek sorából.

Pedig a kisebb kategóriákban a bajnoki cím közelébe is többször odaért. 2015-ben második lett a Moto3-ban, 2017-ban pedig harmadik, majd egy évvel később második a Moto2-ben. Lehet, pont ezek a szezonok jártak a fejében, amikor mindenkit biztosított arról, hogy még nem érte el a plafonját. „Nézzétek, nem vagyok öreg – mondta Oliveira. –  29 éves vagyok, szóval igen, úgy érzem, hogy még nem értem el a teljes potenciálomat. Tényleg így gondolom. Eddig néhány dolog hiányzott, de lássuk meg, hogy mit hoz a jövő. Én optimista vagyok.”