back to top
2024. szeptember 16. 20:56
KezdőlapMotoGPZarco: Bagnaia nem vesz eléggé figyelembe másokat, azt hiszi, hogy fékezünk, és...

Zarco: Bagnaia nem vesz eléggé figyelembe másokat, azt hiszi, hogy fékezünk, és hagyjuk elmenni

Johann Zarco is megfogalmazta a véleményét Francesco Bagnaia és Álex Márquez aragóniai ütközéséről. A francia pilóta úgy látta, hogy inkább Bagnaia volt a hibás. Szerinte a címvédő általában túlzottan nagy fontosságot tulajdonít saját magának a versenypályán.

Bár vasárnap Marc Márquez 1043 nap után tudott újra MotoGP-főfutamot nyerni, mégis szinte több figyelem irányult a fivérére, Álex Márquezre és Francesco Bagnaiára az Aragóniai Nagydíj után. A két nevezett pilóta ugyanis összeütközött az 18. körben, aminek következtében mindketten a kavicságyban kötöttek ki.

A Ducati leültethette beszélgetni Bagnaiát és Álex Márquezt, az ütközésükről Martín is megszólalt

A konkrét esetet felidézve: Márquez épp a harmadik helyet próbálta megvédeni a háromszoros világbajnok ellen, ám a 12-es kanyarba túlságosan agresszívan ment be, és így kisodródott. Amikor pedig a 13-asban visszatért a pályára, Bagnaia már mellette volt. A spanyol pilóta elmondása szerint a motorja aeroelemei és más dolgok – a felügyelők döntése alapján a poros ív – miatt már nem tudta megakadályozni, hogy egyenes nekimenjen vetélytársának, ami végül mindkettőjük eleséséhez vezetett.

A verseny leintése után a legtöbb megkérdezett MotoGP-pilóta úgy vélekedett, hogy Márquez volt a hibás – ez alól persze a testvére kivételt képezett. Bagnaia szintén a spanyol pilótát tette felelőssé, sőt még szándékossággal is megvádolta. Ezt később a Gresini motorosa persze visszautasította. Arra viszont talán nem számított, hogy valaki a védelmére fog kelni, pedig Johann Zarco pont ezt tette. Az általa elmondottak alapján a francia pilóta nincs túl jó véleménnyel a címvédőről.

Kikérte magának a súlyos vádakat Álex Márquez, akinek szavait Bezzecchi kétségbe vonta

„Pecco nem vesz eléggé figyelembe másokat. Ezt Le Mans-ban egyszer [2023-ban] már Maverick Viñalesszel is megcsinálta. És nem tudom, hogy volt-e ilyen ügye más versenyeken is – nyilatkozta Zarco. – Vasárnap Pecco úgy érezte, hogy már a saját sávjában van, és igen, valóban jobb íven volt, mint Álex, de akkor már [Márquez] is jó úton haladt. Így pedig Álex számára is volt értelme tartani a pozícióját.”

„Néha úgy tűnik, Pecco úgy próbál előzni, hogy azt hiszi, természetesen fékezni fogunk, és hagyjuk elmenni. Ez az, ami aztán baleseteket okoz – mondta keményen az LCR versenyzője. – Persze hozzá hasonlóan Alex is fékezhetett volna, de ő a saját versenyét futotta, és ha megnézzük a pozíciókat, amikor beért a kanyarba, majdnem még mindig ő volt előrébb. Nyilván Pecco olyan íven volt, amelyen biztos, hogy ő lett volna a gyorsabb, de én mindig csak olyan íveken előzök, amelyek esetén biztos vagyok benne [hogy nem ütközés lesz a vége]. Az ilyen helyzetekben mindig történhet valami, de Peccót ez nem érdekli.”

Álex Márquez: Ha bárki elkerülhette volna az ütközést, az Bagnaia volt