back to top
2024. szeptember 16. 20:58
KezdőlapMotoGPBagnaia elnézést kért a rágalmazásért Álex Márqueztől, aki szerint a „károkozás már...

Bagnaia elnézést kért a rágalmazásért Álex Márqueztől, aki szerint a „károkozás már megtörtént”

Francesco Bagnaia elnézést kért Álex Márqueztől az aragóniai incidensük utáni nyilatkozataiért, amelyekben arra utalt, hogy ellenfele szándékosan ütötte ki, de hozzátette, magáról a balesetről nem változott a véleménye. A Gresini motorosa elfogadta a gesztust, de leszögezte, az elhangzottakat nem lehet meg nem történtté tenni.

Az Aragóniai Nagydíj után Francesco Bagnaia és Álex Márquez ütközése volt az a téma, amely a leginkább foglalkoztatta a MotoGP rajongóit. A Ducati versenyzői a 18. körben akadtak össze, és bár a sportfelügyelők versenybalesetnek minősítették a történeket, sokan nem értettek egyet ezzel a döntéssel, és a spanyol pilótát hibáztatták.

Súlyos szavak Bagnaiától, azzal vádolta meg Álex Márquezt, hogy „kereste a kontaktot”

Ebben nem meglepő módon a másik érintett járt az élen, aki nyilatkozataiban egyenesen azt sugallta, hogy Márquez szándékosan ment neki a harmadik helyért folytatott küzdelemben. A 28 éves versenyző a vádakra reagálva egy közleményt adott ki, amelyben határozottan visszautasította ezeket a rágalmakat. Mostanra pedig Bagnaia is belátta, hogy akár igaza volt az alapkérdésben, akár nem, ezek a mondatok mindenképpen túlzóak voltak.

Kikérte magának a súlyos vádakat Álex Márquez, akinek szavait Bezzecchi kétségbe vonta

Szeretnék bocsánatot kérni Álextől az erős szavakért, amelyeket a futam utáni interjúkban használta a San Marinó-i Nagydíj hétvégéjét felvezető sajtótájékoztatón. – Nagyon dühös voltam a történtek miatt, és a telemetria megtekintése csak rontott a helyzeten. Mindenesetre túlságosan erős szavak hagyták el a számat. Olyasmit nem akartam mondani, hogy szándékosan ütött ki. Arról van szó, hogy kicsit agresszívan védekezett, és ez normális, amikor az ember a dobogós helyekért küzd. Még mindig ugyanazt gondolom a balesetről, mert megvan a saját véleményem, de kicsit túlzó szavakkal fejeztem ki magam, amiért elnézést kérek Álextől. Előfordul, hogy az ember meggondolatlanul mond dolgokat. Szóval nekem ez az álláspontom. Eljött hozzánk, hogy bocsánatot kérjen a történtekért, és ennyi. Két különböző pilóta vagyunk, két eltérő nézőponttal.”

A sajtótájékoztatók második felvonásán Márquez is részt vett, így szinte azonnal reagálhatott márkatársának szavaira. „Örülök, hogy bocsánatot kért, és köszönöm a szavait – kezdte. – Ugyanakkor az is igaz, hogy a károkozás már megtörtént engem, a csapatomat és a rólam kialakított képet illetően. Le akarom zárni ezt a fejezetet, nem akarok többet beszélni róla. Előrefelé tekintek.”

Az elmúlt napokban többen is pedzegették, hogy részben a Valentino Rossi és Marc Márquez korábbi háborúskodása miatt beszélnek ennyit erről az ütközésről, hiszen előbbi tanítványáról és utóbbi öccséről van szó. A két sokszoros világbajnok konfliktusa a mai napig rengeteg érzelmet vált ki egyik vagy másik oldalon, más szempontból viszont nem tett jót a sportág megítélésének, ahogyan ez a baleset sem.

A Ducati vezére sem maradt csöndben, elmondta, mit gondol Bagnaia és Álex Márquez ütközéséről

Attól függ, hogy az ember miként látja a helyzetet – reagált a hírveréssel kapcsolatos felvetésre az ifjabbik Márquez. – Mint mondtam, a károkozás már megtörtént, ez van. Úgy vélem, ez általánosságban nem tesz jót a sportágnak, de már megtörtént, és nem akarok többet beszélni erről az epizódról. Nagyra értékelem, hogy bocsánatot kért a szavaiért, és ennyi.”

Ami viszont tény, hogy Bagnaia sokkal rosszabbul járt ezzel a bukással, és nem csak azért, mert neki volt a jobb tempója. Egyrészt a kiesés következtében 23 pontos hátrányba került a listavezető Jorge Martínnal szemben, másrészt nem úszta meg teljesen sértetlenül az esetet, még úgy sem, hogy a súlyos következményeket szerencsére elkerülte.

Fizikailag nem vagyok százszázalékos állapotban – árulta el. – A vállamban, a kulcscsontom felett, a nyakamnál nagy fájdalmat érzek. Ezzel együtt igyekszünk felkészülni. Ez a hazai nagydíjam, és mindig fantasztikus versenyezni az itteni közönség előtt. Minden évben kismillió kilométert teszek meg itt, szóval akárhogy is, készen állok.”

A gyári Ducati motorosától azt is megkérdezték, hogy pontosan miben hátráltatják a fájdalmak „Nem érzem azt, hogy úgy tudom mozgatni a testem, ahogyan akarom – felelte. – Ez azonban normális. Hatalmas volt az ütközés, százhetven kilogramm volt a vállamon, és a kavicságyba is elég nagy erővel csapódtam be. Szerencsére egyetlen csontom sem tört el, de az izmok és a szalagok kicsit megszenvedték.”

Martín ismét össze tudja hozni a tökéletes hétvégét az Adriai-tenger partján? – hétvégi menetrend