back to top
2024. szeptember 16. 20:57
KezdőlapSuperbikeHatalmasat esett Razgatlıoğlu, kórházba szállították, miután a gumifalnak csapódott

Hatalmasat esett Razgatlıoğlu, kórházba szállították, miután a gumifalnak csapódott

Toprak Razgatlıoğlu nagyon rosszul esett el a Superbike-vb magny-cours-i fordulójának második szabadedzésén. A török versenyző a gumifal szélének csapódott, és bár a saját lábán hagyta el a helyszínt, kórházba szállították. Az még nem dőlt el, hogy szombaton motorra ülhet-e.

Toprak Razgatlıoğlu ott folytatta a szereplését, ahol Portimãóban abbahagyta, hiszen nagy fölénnyel végzett az élen a Superbike-világbajnokság magny-cours-i hétvégéjének első szabadedzésén. A második gyakorlás viszont borzasztóan ért véget számára, ugyanis 12 perc elteltével bukott, és borzasztóan balszerencsés módon csúszott tovább. A körözést természetesen piros zászlóval megszakították.

A gyári BMW pilótája Garrett Gerloff mögött motorozott, amikor a tempós 14-es kanyar kijáratában elveszítette a kontrollt a motorja felett, és esélye sem volt megmenteni a helyzetet. A motor a következő, 15-ös kanyaron át kicsúszott a bukótérbe, a 27 éves pilóta teste viszont jobbra indult el, és nekicsapódott a gumifal szélének. Az esetről készült felvételt erre a linkre kattintva lehet megtekinteni regisztráció után.)

Bár első látásra az sem volt kizárható, hogy a fejével találta el, de ebből a szempontból szerencsés volt, és a jobb vállával, illetve lapockájával találkozott a pályatartozékkal. Bár nem meglepő módon nehezen tápászkodott fel, de végül saját lábán hagyta el a helyszínt, és szállt be a mentőautóba, amellyel először az orvosi központba szállították.

Azóta viszont nem közöltek információt az állapotáról, de az kiderült, hogy kórházba vitték, hogy további vizsgálatokat végezzenek el rajta, legutóbb pedig kiderült, hogy a szombati harmadik szabadedzés előtt döntenek arról, hogy indulásra alkalmas állapotban van-e. Amennyiben ki kell hagynia a hétvége további részét, az óriási érvágás lenne a török pilótának, hiszen bár jelentős különbséggel, 92 ponttal vezet Nicolò Bulega előtt, de egy lényegében teljes fordulóról való hiányzással ez jelentősen csökkenhet. Emellett pedig nyilvánvalóan véget érne a győzelmi sorozata, amely jelenleg zsinórban 13 diadalt számlál.

Nem Razgatlıoğlu volt az egyetlen, aki balesetet szenvedett a délután folyamán, ugyanis a Ducatival a héten szerződést hosszabbító Álvaro Bautista is eldobta a motort a 8-as kanyarban, de annak nem lettek komoly következményei. A második szabadedzést egyébként a török versenyző csapattársa, Michael van der Mark zárta az első helyen 1:36.010 másodperces idővel, 149 ezreddel megelőzve Bulegát és további 231-gyel Gerloffot.