back to top
2024. szeptember 16. 20:55
KezdőlapMotoGPMarc Márquez szeretné, ha a Hondánál is magukénak éreznék a rekordot jelentő...

Marc Márquez szeretné, ha a Hondánál is magukénak éreznék a rekordot jelentő győzelmét

Marc Márquez elárulta, a héten ellátogatott a gyári Honda garázsába azokhoz az emberekhez, akikkel korábban együtt dolgozott, és elmondta nekik, hogy ők is részesei múlt heti győzelmének. A nyolcszoros világbajnok tisztában van bele, hogy a rekordot jelentő diadal különleges körülmények között született, így Misanóban az a célja, hogy közel maradjon a gyári specifikációjú Ducatit hajtó márkatársaihoz.

Múlt héten megtört a jég, és Marc Márquez több mint ezer nap után futamot nyert Aragóniában. Sőt, mindjárt kétszer diadalmaskodott, hiszen szombaton a sprintet, vasárnap a főversenyt húzta be. A spanyol pilóta végig megközelíthetetlennek bizonyult, és csak a Q1-ben, valamint a bemelegítésen nem ő zárt az élen, de ezeken ilyen-olyan okokból nem is vett részt.

Marc Márquez 1043 nap után újra főfutamot nyert, öccse és Bagnaia csatája csúnya bukással zárult

A hosszú viadal hajrájában a rendező is érzékelte a helyzet jelentőségét, és igyekezett a Márquez számára legfontosabb embereket megmutatni. Köztük volt Santi Hernández is, a 31 éves motoros egykori versenymérnöke, akivel 11 esztendőn át dolgozott együtt a Hondánál. Márquez pedig nem felejtette el, honnan jött, és a héten el is látogatott egykori csapatának tagjaihoz.

Szerdán bementem a Repsol Honda garázsába, magam köré gyűjtöttem az egész csapatot, és mondtam, hogy »érezzétek magatokénak a győzelmet!« – nyilatkozta a San Marinó-i Nagydíj hétvégéjét felvezető sajtótájékoztatón. – Nemcsak Santi, hanem a többiek is velem együtt szenvedtek. Sokat segítettek nekem a nagyon mély pillanatokban. Szóval személyesen szerettem volna elmondani a garázs azon részének, hogy ők is részesei a fejlődésemnek.”

Marc Márquez elismerte, nyomást helyezett magára, hogy megcsinálja a „tökéletes hétvégét” Aragóniában

Márquez ezzel elérte, amire már régóta várt, és ismét futamot tudott nyerni. Ezzel alighanem a mostani idénye már mindenképpen sikeresnek nevezhető, de persze nem szeretne leállni. A misanói hétvégével kapcsolatban ugyanakkor óvatosan fogalmazott, hiszen pontosan tudja, hogy a körülmények teljesen mások lesznek, mint egy hete.

Aragóniában teljesült a célom, legalábbis ami ezt a szezont illeti – jelentette ki. – Szóval most itt az ideje tovább dolgozni. Természetesen e hétvége után kicsit fellélegezhetünk, de ezt a plusz löketet, ezt az extra önbizalmat arra kell felhasználnunk, hogy folytassuk a munkát. A csapattal minden futamon tanulunk valamit a motorról. Minden versenyen találunk valamit, és jobban érezzük magunkat. Nagyjából ugyanazzal az érzettel szeretnék itt kezdeni, mint a Red Bull Ringen. Nekem ez elég lenne, mert már ott is jól éreztem magam, és tisztában vagyok vele, hogy Aragóniában nagyon különleges körülmények voltak. Nem az aszfalt miatt, inkább azt mondanám, hogy az éjszakai viharok miatt. Azonban ez a három srác [Jorge Martín, Francesco Bagnaia és Enea Bastianini – a szerk.] rendkívül gyors lesz, mi pedig megpróbálunk közel maradni hozzájuk.”

Martín ismét össze tudja hozni a tökéletes hétvégét az Adriai-tenger partján? – hétvégi menetrend

Márquez egyébként múlt heti győzelmével átadta a múltnak Mick Doohan 26 éves rekordját, hiszen ez volt a harmincnyolcadik olyan királykategóriás hétvége, amelyen a pole pozíciót és a főfutamgyőzelmet is megszerezte. Mivel a leggyorsabb kört is megfutotta, az ún. mesterhármasok tekintetében immáron mindössze eggyel marad el az ötszörös világbajnok 27-es csúcsától.