back to top
2024. szeptember 16. 20:56
KezdőlapMotoGPMegint egy gyári Ducatival akaszkodott össze Álex Márquez, most nem maradt el...

Megint egy gyári Ducatival akaszkodott össze Álex Márquez, most nem maradt el a következmény

Álex Márquez feltartotta Enea Bastianinit a San Marinó-i Nagydíj edzésén. Mivel ez volt az első ilyen vétsége idén, és az incidens nem a tréning kritikus szakaszában történt, figyelmeztetéssel megúszta a történteket.

Úgy tűnik, Álex Márquez mostanában hajlamos közelebbi ismeretséget kötni a Ducati gyári versenyzőivel. Múlt héten Francesco Bagnaiával ütközött össze az Aragóniai Nagydíj hajrájában, aminek következtében mindketten a kavicságyban kötöttek ki, a címvédő ráadásul meg is ütötte magát. Most Enea Bastianini volt soron, igaz, vele azért semmilyen kontakt nem volt.

A San Marinó-i Nagydíj edzésének közepén a 26 esztendős motoros utolérte márkatársát a 14-es kanyarban, aki azonban nem húzódott le időben az ideális ívről, így feltartotta a hatszoros MotoGP-futamgyőztest. Bastianini ezt azzal nyugtázta, hogy rosszallóan rázta a fejét, de hozzá kell tenni, érdemi módon nem befolyásolta az eredményét, hiszen így is simán továbbjutott.

A vasárnapi balesettel ellentétben a sportfelügyelők ezúttal egyértelműen vétkesnek találták a Gresini versenyzőjét, igaz, a valós büntetést ezúttal is megúszta. Mivel ugyanis nem az incidens nem az utolsó 20 percben történt, és ez volt az első ilyen jellegű kihágása idén, csupán egy figyelmeztetésben részesítették.

Márqueznek ugyanakkor nem ez volt az első ilyen jellegű incidense ebben a szezonban, csak éppen a mugellói edzésen a másik oldalon volt. Akkor szintén Bagnaiával volt nézeteltérése, aki egyértelműen akadályozta őt, és mivel ezt a hajrában tette, három hellyel megbüntették. Más kérdés, hogy így is meg tudta nyerni az Olasz Nagydíjat, ellenfelének viszont most szankció nélkül is nehéz dolga lesz, hiszen csak tizennyolcadik lett a délutáni tréningen Misanóban.

Hatalmasat esett Razgatlıoğlu, kórházba szállították, miután a gumifalnak csapódott