back to top
2024. szeptember 16. 20:52
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu és Bulega is reagált Bautista szerződéshosszabbítására

Razgatlıoğlu és Bulega is reagált Bautista szerződéshosszabbítására

Nicolò Bulega és Toprak Razgatlıoğlu is örömmel fogadta Álvaro Bautista szerződéshosszabbításának hírét. Előbbi sokat tanult csapattársától, míg utóbbi biztos benne, hogy a címvédő visszatér a közvetlen élmezőnybe.

Kedden megérkezett a Superbike-világbajnokság idei szezonjának egyik legfontosabb híre: a Ducati bejelentette, hogy Álvaro Bautista 2025-ben is a gyári istállónál fog versenyezni, vagyis nem vonul vissza a mostani idény befejeztével. A magny-cours-i hétvége csütörtöki sajtónapján természetesen az ellenfeleket is megkérdezték a fejleményekről.

Hivatalos: eldőlt, hogy Bautista jövőre is tagja lesz-e a Superbike-vb mezőnyének

Az idei évben az újonc Nicolò Bulega lett a spanyol versenyző csapattársa, aki pozitívan értékelte a megegyezést, hiszen így továbbra is elleshet tőle ezt-azt. „Ez számomra is jó hír, mert remek a kapcsolatom Álvaróval, minden hétvégén rengeteg dolgot tanulok tőle, minden pályaesemény után megnézem az adatait” – nyilatkozta az olasz pilóta.

Előzetesen többen azt gondolták, hogy a két versenyző viszonya nem biztos, hogy felhőtlen lesz, hiszen a Superbike- és a Supersport-vb címvédője feszül egymásnak, ám Bulega nem így állt hozzá az együttműködéshez. „A szezon elején valaki azt mondta, hogy nagyon nehéz dolgom lesz az ő csapattársaként, de nekem ez egy remek lehetőség volt, mert tudtam, hogy sokat tanulhatok tőle” – fogalmazott.

Bautista elismerte, hosszan tartó sérülése miatt valóban elgondolkodott a visszavonuláson

Toprak Razgatlıoğlu szintén megszólalt a kérdésben. A török versenyző már rengeteg csatát megvívott Bautistával, persze elsősorban még a Yamahán ülve. A mostani szezon elején szintén összecsaptak néhányszor, de utána a gyári BMW pilótáját szinte senki nem tudta megközelíteni. A második portimãói futamon aztán a címvédő támadhatta volna a listavezetőt, de a párharc rövid ideig tartott, hiszen elesett. Riválisa szintén boldog, és várja a következő csatát.

Nagyon örülök neki – kezdte. – Ő egy rendkívül erős és tapasztalt versenyző. Nem tudom, hogy idén miért van elveszve. Ismerem, és különösen fejben erős. Ilyen téren nagyon jó állapotban fog visszatérni, ezzel tisztában vagyok. Jövőre ismét együtt fogunk motorozni, aminek nagyon örülök. Jókat szoktam vele csatázni, különösen tavaly. Még egy évig marad a Superbike-ban, és újra meg fogunk küzdeni vele.”

Razgatlıoğlu nem érti, mi tette tönkre Bautistát, de várja vissza, mivel nagyon szeret vele küzdeni

Ami a mostani hétvégét illeti, az első szabadedzés alapján nem tűnik valószínűnek, hogy bárki is csatára késztetheti Razgatlıoğlut, aki 353 ezredes előnyben végzett az élen. Ráadásul közvetlenül mögötte Garrett Gerloff és Michael van der Mark BMW-i zártak, és csak utána jöttek a gyári Ducatik. Bulega 689, míg Bautista 768 ezreddel maradt el a legutóbbi tizenhárom futamot megnyerő pilótától.