back to top
2024. szeptember 16. 21:00
KezdőlapMotoGPKiderült, hogyan alakult Mir állapota, aki orvosi utasításra lépett vissza a misanói...

Kiderült, hogyan alakult Mir állapota, aki orvosi utasításra lépett vissza a misanói fordulótól

Joan Mir a MotoGP orvosi stábjának utasítására visszalépett a San Marinó-i Nagydíj további részétől. Mirt gyomorrontás akadályozza meg abban, hogy motorra üljön. A gyári Honda csapatfőnöke Alberto Puig, szombaton elmesélte, addig hogyan alakult a pilótája állapota.

A San Marinó-i Nagydíj időmérőjére nem a teljes állandó MotoGP-mezőny gurult ki. Joan Mir ugyanis a pénteki rosszulléte után visszalépett a misanói forduló további részétől a MotoGP főorvosa, dr. Ángel Charte által vezetett orvosi stáb utasítására. Mir erős gyomorrontástól (gastroenteritistől) szenved, ami miatt már az első szabadedzésen és az edzésen sem tudott motorra ülni.

A domináns Bagnaia mellett meglepetésemberek értek oda az első rajtsorba a misanói időmérőn

A 2020-as királykategóriás világbajnok az éjszaka folyamán a javulás jeleit mutatta, de állapota szombat reggelre ismét romlott. Elmondása szerint az célja, hogy hétfőn visszatérjen a pályára a Honda számára kiemelten fontos misanói kollektív teszt során.

Alberto Puig, a Honda gyári istállójának csapatfőnöke szombaton elmesélte, hogyan alakult Mir állapota. „Tegnap délután már egészen jól kezdte érezni magát – mondta Puig. – Kilépett a kamionból, sétálni ment, és az arca színe újra normális lett, mivel előtte teljesen fehér volt. Jól érezte magát, még vacsorázni is tudott. Elment aludni, és az éjszaka folyamán minden rendben volt.”

„De ma reggel, miután felébredt, megreggelizett, majd ismét hányt, megint fehér volt az arca, és akkor elmentünk az orvoshoz – folytatta. – Úgy nézett ki, hogy megint eléggé gyengélkedik, és így Dr. Charte erősen azt ajánlotta, hogy ne üljön motorra. Szóval a hétvégén már nem fog menni, tehát mostantól a hétfői teszt lebeg a szemünk előtt, mert azon talán már képes lehet [résztvenni]. Hétfőre megpróbál minél többet pihenni, és majd meglátjuk, hogy akkor tud-e menni.”