back to top
2024. szeptember 16. 22:41
KezdőlapSuperbikeRea nem úszta meg a törést a balesete után, neki és Bulegának...

Rea nem úszta meg a törést a balesete után, neki és Bulegának is kérdéses a folytatás

Jonathan Rea-nek eltört a jobb hüvelykujja, és egy mély vágás is keletkezett azon a testrészén a Superbike-vb magny-cours-i fordulójának első futamán elszenvedett balesete következtében. Őt és a közvetlenül előtte bukó Nicolò Bulegát is még egyszer meg fogják vizsgálni a bemelegítés előtt, és akkor dől el, hogy rajthoz állhatnak-e a hétvége további részén.

Csupán tizenketten értek célba a Superbike-világbajnokság magny-cours-i fordulójának első futamán. Nicolò Bulega és Jonathan Rea számára már az 1. kör végén véget ért a verseny, miután külön-külön, de egymástól nem függetlenül elestek. Ráadásul egyikük esetében sem biztos, hogy részt vehetnek a vasárnapi eseményeken.

Az egészet az olasz versenyző, illetve a gyári Ducati rossz döntése idézte elő, hiszen a tavalyi Supersport-világbajnok a többséggel ellentétben nem száraz pályára alkalmas, hanem intermadiate abroncsokon kezdett. Bár közvetlenül a rajt után élre állt, ezt követően sorra veszítette a pozíciókat, mígnem elérkeztek az utolsó sikánhoz.

Bulega elveszítette az irányítást a motorja felett, és látványos highside-ot produkált. A mögötte lévők természetesen próbálták őt kikerülni, ám Rea ennek során szintén eldobta a motort. A 24 éves motoros ezzel nagy lehetőséget szalasztott el, hiszen nem tudta csökkenteni a pénteken megsérült és a hétvége további részét kihagyó Toprak Razgatlıoğluval szembeni 92 pontos hátrányát.

Esőkáosz és drámai bukások után Van der Mark megőrizte a BMW sorozatát, Bautista dobogós

Úgy döntöttünk, hogy az intermediate gumikon rajtolunk, de a kockáztatás nem bizonyult ideálisnak – nyilatkozta Bulega. – Már az első kanyarokban sem éreztem a [motor] hátulját, és szinte azonnal kiestem. Csúnya baleset volt, és elég erős fájdalmat érzek a jobb vállamban. Vasárnap mindenképpen megpróbálok versenyezni.”

Bulegát az orvosi központba szállították, ahol a törést kizárták, de csak vasárnapi bemelegítés előtt dől el, hogy ott lehet-e a rajtrácson a továbbiakban. Ugyanez igaz Rea-re is, aki azonban rosszabbul járt ellenfelénél. A gyári Yamaha pilótájának ugyanis eltört a jobb hüvelykujja, ráadásul egy mély végés is keletkezett azon a helyen.

Nem így terveztem ezt a napot – kezdte csalódottan. – A rajtrácson úgy éreztem, jó lehetőség előtt állunk, és elég egyértelmű volt, hogy a slick gumit választom. A rajt nem sikerült túl jól, de az első körben visszanyertem néhány pozíciót, ám az utolsó sikánba érve Bulega kicsit letért az ívről, és elesett, én pedig megpróbáltam kikerülni őt, viszont rámentem egy vízfoltra, vagy kicsit letértem az ívről, így én is buktam. Sajnos a kezem beszorult a kormány alá, és a hüvelykujjam ízületénél az aszfalt lehorzsolta a bőrt. Tényleg nem túl szép látvány. Amint megláttam, és éreztem a lüktetést, tudtam, hogy valami nincs rendben, és egyből az orvosi központba siettem. Igazán bosszantó, reméltem, hogy jó hírekkel szolgálhatok a futamról, de sajnos továbbra is üldöz minket a balszerencse.”