back to top
2024. szeptember 19. 06:33
KezdőlapMotoGPMarc Márquez szerint az égiek segítették, Bagnaiának jobban fájt a sprinten elszenvedett...

Marc Márquez szerint az égiek segítették, Bagnaiának jobban fájt a sprinten elszenvedett vereség

Marc Márquez úgy véli, az eső után mutatott sebessége volt a győzelem kulcsa a San Marinó-i Nagydíjon. Francesco Bagnaia szerint a második helynél nem volt feljebb, míg Enea Bastianini elárulta, állapota nem tette lehetővé, hogy a harmadik pozíciónál is előrébb verekedje magát.

Rendkívül fordulatos versenyt hozott a San Marinó-i Nagydíj főfutama a MotoGP-ben. Ahogyan arra számítani lehetett, az első körökben Francesco Bagnaia és Jorge Martín elléptek a többiektől, ám aztán jött egy kis eső, ami teljesen felborította a futam képét. A Pramac motorosa motorcseréjének köszönhetően kiírta magát a küzdelemből, de a címvédő sem tudott nyerni.

Martín óriási baklövést követett el, Marc Márquez használta ki a legjobban a misanói záport

Merthogy Marc Márquez remekül használta ki a körülményeket, és a rövid esős szakasz alatt élre állt. Ezt követően pedig előbb maga mögött tartotta Bagnaiát, majd el is húzott tőle. Ezzel rekordot is döntött, hiszen az első nyolcon kívülről még senkinek sem sikerült megnyernie a misanói futamot a királykategóriában, a nyolcszoros világbajnok pedig a kilencedik pozícióból rajtolt.

Szerintem az eső utáni sebességemnek volt a legnagyobb jelentősége – nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. – Persze az eső tette lehetővé, hogy átvegyem a vezetést a versenyben. Amikor ez megtörtént, azt mondtam magamban, hogy »megpróbálom megtalálni ugyanazt a tempót, mint az edzésen. Amikor átszeltük a célvonalat, rendkívül boldog voltam. Nem tudom, valaki az égiek közül azt mondta, hogy »jöjjön egy kis eső, vedd át a vezetést, és lépj el«. Ezt a győzelmet az egész Gresini családnak ajánlom.”

Bagnaia így a szombati sprinthez hasonlóan a második helyen ért célba. Mivel Martín csupán egyetlen pontot szerzett, 7 egységre csökkentette hátrányát vele szemben, ám látszott rajta, hogy ez a tény nem igazán vidítja fel. Ugyanakkor hangsúlyozta, az egy nappal korábbi csalódottsága nagyobb volt a mostaninál.

Az biztos, hogy jobban, mint tegnap – felelte arra a kérdésre, hogy hogy érzi magát. – Tegnap ott volt az esély a győzelemre, én pedig nem használtam ki. Ma a második helynél nem volt feljebb, Marc túlságosan jó formában volt ahhoz, hogy megpróbáljak nyerni. Talán legközelebb, teljesen egészségesen lesz esélyem, de ilyen körülmények között Marc nagyon erős. Szóval legközelebb újra megpróbáljuk, de a mai események után húsz ponttal csökkent a hátrányom, ami rendben van.”

A harmadik pozíciót Enea Bastianini szerezte meg. A 26 éves pilóta Marc Márquez előtt, a nyolcadik pozícióból indult, majd még száraz pályán tudott javítani, az eső pedig neki is jól jött. Miután megszerezte a harmadik helyet, csapattárát is megközelítette, de utolérni nem tudta, ezért meg kellett elégednie a dobogó legalsó fokával.

Nagyon nehéz futam volt ez számomra, mivel hátulról indultam – kezdte. – Amikor esett egy kis eső, láttam, hogy van esélyem közeledni az első bolyra, és elérhető a dobogó. A győzelemért is harcolhattam volna, de túlságosan fáradt voltam, mivel a lábaim nincsenek túl jó állapotban. Ugyanakkor örülök, az itthoni dobogó mindig különleges, és köszönöm a csapatomnak, a családomnak és a szponzoraimnak.”