back to top
2024. szeptember 17. 09:38
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu és Rea után Bautista is megsérült, egy Superbike-világbajnok sem lesz a...

Razgatlıoğlu és Rea után Bautista is megsérült, egy Superbike-világbajnok sem lesz a mezőnyben

Álvaro Bautista kihagyja a Superbike-világbajnokság magny-cours-i fordulójának második futamát, miután a Superpole versenyen történt esése következtében eltört az egyik bordája. Mivel korábban Toprak Razgatlıoğlu és Jonathan Rea is megsérült, egyetlen olyan versenyző sem lesz ott a mezőnyben, aki korábban megnyerte a sorozatot.

Ünnepi hétvégére készült Álvaro Bautista, hiszen a héten bejelentették, hogy jövőre is ott lesz a Superbike-világbajnokság mezőnyében. Ehhez képest az esős első futamot leszámítva rémálomszerűen alakult a hétvégéje: a Superpole-on mindössze a tizenhetedik helyet szerezte meg, míg a Superpole versenyen megsérült.

Esőkáosz és drámai bukások után Van der Mark megőrizte a BMW sorozatát, Bautista dobogós

A címvédő vasárnap délelőtt a tizenhatodik pozícióban kezdett, hiszen Jonathan Rea a szombati sérülése miatt visszalépett a további küzdelmektől. A gyári Ducati pilótája nyilvánvalóan ismét fel akart zárkózni az élmezőnybe, vagy legalább a kilencedik helyre, hogy a második versenyt onnan kezdhesse. Mindez azonban nem tartott sokáig.

Lowes csak megszorítani tudta Bulegát, Bautista hatalmasat esett a magny-cours-i Superpole versenyen

Az 1. körben ugyanis elmérte a 7-es kanyar féktávját, miközben Tarran Mackenzie-t támadta, aminek következtében összeért Bradley Rayjel. A brit versenyzőnek hatalmas szerencséje volt, hogy motoron maradt, Bautista viszont nagyot esett. Ezt követően látszott, hogy nincs jól, hiszen meglehetősen nehezen tápászkodott fel a kavicságyban.

A 39 éves pilótát mentővel elszállították az orvosi központba, ahol megállapították, hogy nem úszta meg a balesetet érdemi sérülés nélkül. A vizsgálatok során ugyanis kiderült, hogy eltört az egyik bal oldali bordája. Ennek következtében nem lehet ott a második viadalon, és nincs esélye ledolgozni a Toprak Razgatlıoğluval szembeni 122, illetve a Nicolò Bulega mögötti 42 pontos hátrányát.

Ezzel pedig igencsak különleges lesz a délutáni verseny, ugyanis egyetlen olyan pilóta sem lesz ott a rajtrácson, aki korábban megnyerte volna a sorozatot. Razgatlıoğlu még pénteken sérült meg a második szabadedzésen elszenvedett balesetében, Rea pedig vasárnap reggel lépett vissza, miután meg kellett műteni az első viadalon megsérült hüvelykujját.

Rea-t megműtötték, kihagyja a Superpole versenyt és a második futamot Magny-Cours-ban