back to top
2024. szeptember 18. 20:38
KezdőlapMagyarokFarkas Kevin pontokkal zárta a Red Bull Rookies Cupot, eldőlt, hogy jövőre...

Farkas Kevin pontokkal zárta a Red Bull Rookies Cupot, eldőlt, hogy jövőre is rajthoz állhat-e

Farkas Kevin egy tizenkettedik és egy tizenkilencedik hellyel zárta a Red Bull Rookies Cup idei kiírását Misanóban, és eldőlt, hogy jövőre nem lesz ott a mezőnyben. Kecskés Bence az edzésen elszenvedett bukása miatt nem tudott elindulni a spanyol kupa jerezi futamán.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság különböző kategóriái mellett a Red Bull Rookies Cup mezőnyét is fogadta a hétvégén a misanói pálya. A nívós utánpótlás-nevelő szériának ez volt a szezonzáró fordulója, így az is eldőlt, hogy Farkas Kevin hány ponttal zárja az évet, és hányadik helyen végez az összetettben.

A 17 éves versenyző a tizennyolcadik helyen zárt az időmérőn, miután 1:46.857-es ideje 1,418 másodperccel maradt el a pole pozíciós körtől. Az első versenyen saját elmondása szerint katasztrofálisan rajtolt, de sikerült visszazárkóznia a tizenkettedik helyig. Ez többé-kevésbé a maximum volt, amit ebből a helyzetből ki lehetett hozni, hiszen a közvetlenül előtte végző ellenfele már több mint 2 másodperccel hamarabb ért célba.

A második viadalon szintén jó tempót produkált, ám beszorult egy bolyba, és nem tudott újabb pontokat szerezni. Végül egy ötös csoport végén, tizenkilencedikként intették le. Ami a tabellát illeti, Farkas 16 ponttal a bajnokság tizennyolcadik helyén zárt. A Red Bull Rookies Cup idei bajnoka a szintén 17 esztendős Álvaro Carpe lett.

Nem sokkal az utolsó futam után az is kiderült, hogy a magyar pilóta ott lehet-e a sorozat következő idényében. Farkas maga számolt be róla az Arena4-nek, hogy a Red Bull döntése alapján nem kap helyet a 2025-ös mezőnyben, mondván, „nem látták azt a fejlődést, amit vártak”. A JuniorGP-ben viszont minden bizonnyal jövőre is képviseli hazánkat.

Ami utóbbit illeti, annak még az idei szezonjából is hátra van három forduló. Ebből az elsőt ezen a hétvégén rendezik, és jó esetben három magyarnak is szurkolhatunk. A Stock géposztályban ugyanis Varga Tibor és jó esetben Kecskés Bence is ott lesz, utóbbi szereplése viszont kérdéses: az előző hétvégén a spanyol kupa jerezi fordulójában szerepelt volna, de a pénteki edzésen nagyot bukott. Ezzel véget is ért számára a hétvége, ami pedig az eheti rajthoz állását illeti, csütörtökön vizsgálják meg a sérült csuklóját.