back to top
2024. szeptember 18. 20:42
KezdőlapMotoGP„Mi a f*szt csinál?” – így reagált Bagnaia, amikor meglátta, hogy Martín...

„Mi a f*szt csinál?” – így reagált Bagnaia, amikor meglátta, hogy Martín motorcserére indul

Francesco Bagnaia nem sokkal a San Marinó-i Nagydíj leintése után találkozott Jorge Martínnal, és megbeszélték a spanyol versenyző bokszkiállását, amely végül óriási hibának bizonyult. A Pramac motorosa azt hitte, ellenfele ugyanerre készül.

Csupán néhány percig esett komolyabban az eső a múlt heti San Marinó-i Nagydíjon, ám ez teljesen felborította a futamot. A legrosszabbul a Pramac versenyzői jártak: Franco Morbidelli emiatt bukott, míg Jorge Martín nagyon hamar kiment a másik, esőgumikkal felszerelt motorjáért. Utóbbi katasztrofális döntésnek bizonyult, és az lett a vége, hogy vissza kellett térnie az eredeti versenygépéért, majd mindössze egy pontot szerzett.

A MotoGP közzétette a szokásos videóját, amelyben a szurkolók olyan felvételeket láthatnak a leintés utáni időszakról, amelyeket addig nem. Természetesen az egyik központi téma a spanyol motoros baklövése volt. Már a garázsban próbálták vigasztalni, mondván, „így megy ez, haver”, majd ő maga kezdett mesélésbe.

Martín magára vállalta a felelősséget bődületes hibájáért, legközelebb Bagnaiát fogja lekövetni

„Utána nem tudtam, várnom kellett – utalt arra a néhány körre, amelyek során esős pályára való abroncsokon szenvedett. – Senkit nem tudtam megelőzni, különben kiütöttek volna. Aztán Viñalesszel magam mögött kiálltam. Utána viszont gyors voltam. Legalább egy pont, b*ssza meg. Könnyedén tudtam 1:35 elejét motorozni.”

Martín rossz döntésének leginkább Francesco Bagnaia örülhetett, aki ugyan a győzelemről aznap is lemaradt, de második helyének köszönhetően 7 pontra csökkentette a rajt előtt még 26 egységnyi hátrányát. A díjátadó ceremónia után össze is futottak, miközben a 26 éves motoros interjút adott, és az alábbi párbeszéd zajlott le köztük.

Martín: A fenébe is.

Lbagnaia: Láttam, hogy bemész, és azt gondoltam, hogy »mi a f*szt csinál?«.

Martín: Esett az eső. Nagyon esett az eső.

Bagnaia: Az egyes, kettes és négyes kanyarokban.

Martín: A hármasban, a négyesben. Azt gondoltam, hogy »kitette a lábát, szóval ki fog állni«.

Bagnaia: Mert meg akartam érinteni.

Martín: Nagyon esett.

Bagnaia: Franco el is esett.

Martín: Aztán viszont kimentem, és utána már nem esett. Ez van.

Bagnaia: Mindenesetre óvatosnak kell lennünk. Az időjárás egy másodperc alatt megváltozhat.

Meglepő dolog miatt tudták elkerülni a Ducati „helyi” pilótái, hogy elkövessék Martín hibáját

Martín aztán a harmadikként záró Enea Bastianininek is gratulált, és káromkodások közepette hozzátette, legalább egy pont összejött. Bagnaia ugyan a verseny után nem volt boldog, de később csapatának már azt ecsetelte, hogy a történtek ismeretében kifejezetten értékes ez a második hely, ahogyan azt is megbeszélték, hogy mekkora szerencse, hogy ő nem követte el márkatársa hibáját.

A címvédő korábban még a futamot megnyerő Marc Márquezzel is lefolytatott egy dialógust, amelyben megbeszélték, hogy mennyire nehéz volt az esőben, ahogyan azt is, hogy a gyári Ducati pilótája próbálkozott leendő csapattársa ellen, aki aztán elhúzott. Ezt leszámítva az ünneplésé volt a főszerep a videóban: elsősorban természetesen a Gresini részéről, de a gyári Ducatinál is elkészült a csapatkép.