back to top
2024. szeptember 19. 08:59
KezdőlapMotoGPViñales saját testén állított emléket a Rossival közös „halálközeli élményüknek”

Viñales saját testén állított emléket a Rossival közös „halálközeli élményüknek”

Maverick Viñales megmutatta tetoválásait, és elárulta azok jelentését. A gyári Aprilia versenyzője többek között a 2020-as Osztrák Nagydíjon történt horrorbukásnak is emléket állított testén, miután ő és Valentino Rossi is közel volt egy minimum nagyon súlyos sérüléshez.

Maverick Viñalesszel folytatódott a MotoGP ’Under the skin’, vagyis a „bő alatt” című sorozata. Ebben sokan a karrierjük során elszenvedett sérüléseket mutatják meg a nagyvilágnak, mások viszont a tetoválásukról beszélnek. Ez utóbbit tette a spanyol pilóta is, akiről kiderült, hogy egy baleset emlékét is őrzi a testén, egészen pontosan az alkarján.

Egy olyan balesetét, amelynek nem volt közvetlen részese, de ha az lett volna, abból könnyedén tragédia lehetett volna, és ugyanez igaz Valentino Rossira is. A 2020-as Osztrák Nagydíjról van szó, amelynek 9. körében Johann Zarco és Franco Morbidelli összeakadtak a 3-as kanyar felé menet. Ezt követően a Yamaha irányíthatatlanul száguldott a füvön keresztül a kanyar felé, és csak centikre volt attól, hogy telibe találja a kilencszeres világbajnokot, míg csapattársára inkább a gumifalon gellert kapó Ducati jelentett veszélyt, és nála is nagyon kicsin múlt a baj.

„Ezzel kezdek, mert nagyon hívő vagyok, és hiszem, hogy létezik valami más, valami nagyobb az életben – jelentette ki. – Ezt az ausztriai baleset után csináltattam. Úgy vélem, valami volt, ami megmentette Valentinót és engem, mivel a motorok milliméterekkel kerültek el minket, de semmi nem történt. Nem a mi időnk volt, és valami megóvott minket. E versenyt követően csináltattam ezt a tetoválást.”

Ezután rátért a felkarjára, ahol több kisebb méretű szimbólum található. A képen csak annyi látszott, hogy „suicide” de semmilyen öngyilkosságról nincs szó, legalábbis ami a valóságot illeti. „Ennek az a jelentése, hogy a legjobb barátommal együtt imádjuk a ’Suicide Squad – Öngyilkos osztag’ című filmet, újra és újra megnézzük – magyarázta. – Aztán azt mondtuk, hogy csináltassunk egy tetoválást, mert annyira szeretjük. Jared Leto fantasztikus volt Jokerként.”

Az alatta lévő M, illetve G betű az ő és barátja keresztnevének, vagyis a Mavericknek és a Guillemnek a kezdőbetűit jelenti. Még eggyel lejjebb pedig a „God’s only” (Isten az egyetlen) felirat olvasható, ami szintén megvan mindkettőjüknek. Az ezek mellett lévő szimbólummal pedig közvetetten feleségére, Raquel Subirà-ra utalt. „Ez ’A hét főbűnös’ című sorozatból van – árulta el. – A főszereplőnek volt egy bűne, a szerelme pedig rendre meghalt, majd újjászületett, ő pedig mindig találkozott vele. Ezzel a tetoválással azt akarom mondani, hogy a következő életemben, nem tudom, mikor, újra találkozni akarok Raquellel.”

Zárásként pedig megmutatta az „IV32” feliratot, amely unokatestvérére, Isaac Viñalesre, illetve az ő rajtszámára utal. Az idősebbik Viñales a Moto3-ban dobogóig jutott, majd a Moto2-ben szerepelt, utána pedig jött a Supersport- és a Superbike-vb. „Itt van ez is: Isaac Viñales, illetve a rajtszáma – mondta. – Ő az unokatestvérem.” Kettőjüknek volt egy közös unokatestvérük, Dean Berta Viñales, aki 2021-ben, mindössze 15 évesen életét vesztette a Supersport 300 jerezi hétvégéjén.