back to top
2024. szeptember 19. 14:13
KezdőlapMotoGPMarc Márquez utódjának nagy nyomást jelent, hogy „le kell vennie a falról...

Marc Márquez utódjának nagy nyomást jelent, hogy „le kell vennie a falról a 93-ast”, de készen áll

Fermín Aldeguer elmondta, hogy nem lesz könnyű neki Marc Márquez örökébe lépni a Gresininél. A fiatal spanyol pilóta leszögezte, hogy az idei szezonban nem azért maradt el a várakozásoktól, mert rendezetlen volt a jövője.

Augusztus végén tették hivatalossá, hogy a várakozásoknak megfelelően Fermín Aldeguer érkezik jövőre a Gresinihez Marc Márquez helyére, aki a Ducati gyári csapatához távozik. Aldeguer MotoGP-be való fellépéséről már március óta tudni lehet, de mint ahogy azt említettük, csak jóval később derült ki, hogy melyik istállónál fog kikötni. Viszont a bejelentés után már tényleg csak a jelenlegi teljesítményére tud koncentrálni.

Hivatalos: Aldeguer jövőre a Gresinivel mutatkozhat be a MotoGP-ben

„Most már százszázalékig nyugodt vagyok, mivel megvan a motor, megvan a csapat – magyarázta Aldeguer. – Most pedig itt az ideje, hogy tényleg harcba szálljunk a Moto2-es bajnoki címért. Nagyon örülök a bejelentésnek és annak, hogy jövőre a Gresininél versenyezhetek. Köszönetet kell mondanom az egész csapatnak és a Ducatinak is a támogatásért. Készen állok erre a feladatra.”

„Viszont a [valenciai teszten] be kell majd mennem a bokszba, és ott le kell vennem a 93-as rajtszámot a falról – jegyezte meg. – Ez elég nagy nyomást jelent, hiszen ő [Márquez] nyolcszoros világbajnok. De nyugodtnak kell maradnom, lépésről lépésre kell majd haladnunk. Én akkor egy újonc leszek, nem egy nyolcszoros világbajnok. A saját munkánkat kell jól elvégeznünk.”

Aldeguer feledtetni tudja Marc Márquezt? – Álex szerint remek csapattárs lesz jövőre az újonc

Aldeguernek eddig annak ellenére sem volt könnyű szezonja a Moto2-ben, hogy az utolsó négy tavalyi futam megnyerése miatt a bajnoki cím egyik egyértelmű favoritjaként vágott neki az idénynek. A murciai versenyző jelenleg a hatodik helyen áll a tabellán, 53 pont a hátránya a vezető Ogura Aj mögött. Természetesen jó néhányszor felmerült, hogy korábban a jövője tisztázatlansága rossz hatással volt rá, de ő ezt vitatja.

„Amikor a motoron ülök, nem gondolok a jövő évre – jelentette ki Aldeguer. – Persze amikor azt láttam, hogy az emberek arról beszélnek, szerintük így nem léphetek fel a MotoGP-ben, és jövőre nem lesz csapatom, az nem érint jól. Én minden nap azért dolgozom, hogy idén a bajnoki címért harcolhassak, majd pedig a legjobb formámban érkezzek meg a MotoGP-be.”