back to top
2024. szeptember 19. 23:39
KezdőlapMotoGPA Ducati vezére szerint a Pramac távozása gyengíti őket, de jövőre az...

A Ducati vezére szerint a Pramac távozása gyengíti őket, de jövőre az eddigi legjobb duójukkal állnak ki

Gigi Dall’Igna elismerte, hogy a Pramac távozása gyengíti őket, de szerinte Marc Márquez érkezése ezt valamelyest ellensúlyozza. A Ducati versenyrészlegének vezérigazgatója biztos benne, hogy tudják kezelni a gyári csapatuknál felálló párost.

Nagy változások állnak be a Ducati háza táján a következő szezonban. A bolognaiak mostani első számú ügyfele, a Pramac jövőre már a Yamaha kötelékéhez fog tartozni. A gyári csapatuk szintén nem marad meg az idei formájában, hiszen Enea Bastianinit Marc Márquez váltja. Ám Gigi Dall’Igna, a gyártó versenyrészlegének vezérigazgatója úgy látja, hogy ez a két dolog némileg kiegyenlíti egymást.

Marc Márquez nem érzi magát felelősnek a Pramac Yamahára váltása miatt, de „jó hírnek” tartja

„Valószínűleg mi voltunk az első olyan gyártó, amely megpróbálta felhasználni a szatellitcsapata adatait a motorja fejlesztése érdekében, és így természetesen a jövőben kevesebb lehetőségünk lesz erre – ismerte el Dall’Igna a MotoGP hivatalos honlapjának. – És mostanra a többi gyártó is megtanulta, hogyan lehet ilyesmit csinálni, ez már általános. Szóval a következő szezonban összességében gyengébbek leszünk, mint idén, mivel kevesebb versenyzőnk lesz a rajtrácson.”

„De az érem másik oldalán meg az van, hogy a gyári csapatunkat valószínűleg a Ducati történetének eddigi legjobb versenyzői fogják erősíteni – tette hozzá Francesco Bagnaia és Márquez párosára utalva. – Azonban a többi gyártó nemcsak a versenyzőket veszik el tőlünk, hanem rengeteg technikust szintén, a Yamaha, az Aprilia és most már a Honda is. Az viszont biztos, ez lendületet ad nekünk ahhoz, hogy a lehető legjobbunkat nyújtsuk.”

Nemrég a Ducati háromszoros világbajnoka, Bagnaia arról beszélt, hogy Márquez leigazolása „nagyon jól is elsülhet, de katasztrófa is lehet belőle”. Dall’Igna nagyrészt egyetért az olasz pilóta értékelésével, de biztos benne, hogy kezelni tudják az így fellépő feszültséget.

Bagnaia szerint Marc Márquez leigazolása nagyon jól is elsülhet, de katasztrófa szintén lehet belőle

„Sokat beszélgettünk erről Mauro Grassillivel és Claudio Domenicalival, hogy kitaláljuk, mi lenne a legjobb megoldás – mondta Dall’Igna a Ducati döntéséről. – Azzal tisztában voltunk, hogy biztosan csak egy versenyzőt tudunk kiválasztani. Végül aztán Marc lett a megoldás, és mi nagyon örülünk ennek a döntésnek.”

„Őszintén szólva egyetértek vele [Bagnaiával] – jegyezte meg. – Ők ketten tényleg a bajnokság két legjobb versenyzője, de az biztos, hogy mindkettőjüknek nagyon erős karaktere van. Ezért fontos, hogy jövőre megfelelően tudjuk majd őket irányítani. De őszintén eléggé biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk a helyzet kezelésére, és azt remélem, hogy így a következő nem egy katasztrofális, hanem egy tökéletes év lesz a Ducatinak.”

Marc Márquez megkapta az első „csapattársi tanácsot” Bagnaiától (videó)