back to top
2024. szeptember 20. 12:01
KezdőlapMotoGPMarc Márquez a balatoni pályát, Quartararo a magyar szurkolókat, Martín az országot...

Marc Márquez a balatoni pályát, Quartararo a magyar szurkolókat, Martín az országot dicsérte

Csütörtökön bejelentették, hogy jövőre megrendezik a Magyar Nagydíjat a Balaton Park Circuiten. A misanói sajtónapon néhány versenyző reagált is a hírre, amelynek minden megkérdezett örült. Igaz, Johann Zarcót jövő augusztusig fel kell világosítani, nehogy a Balaton rossz oldalára menjen.

Jorge Martín: Jó hír, hogy elmegyünk egy újabb országba. Néhány éve jártam Magyarországon, és gyönyörű hely, úgyhogy nagyon várom, hogy elutazzunk oda, és jó versenyhétvégénk legyen.

Francesco Bagnaia: Soha nem voltam még [Magyarországon], de kíváncsian várom. Biztosan jó pálya lesz, láttam már videókat a vonalvezetésről, és jónak tűnik. Szóval készen állok és kíváncsi vagyok.

Hivatalos: Magyarországra látogat a MotoGP és a Superbike-világbajnokság

Marc Márquez: Ami a vonalvezetést illeti, imádom. Nagyon várom, hogy odamenjünk, új pálya, új ország a bajnokságunkban, úgyhogy meglátjuk. Jelenleg azonban Misanóra koncentrálok.

Maverick Viñales: Évről évre újabb és újabb pályákra látogatunk el, ami nagyon fontos, hogy globálissá váljunk, és megszólítsunk olyan szurkolókat, akiket jelenleg nem érünk el. Szóval nagyon érdekesnek tartom, és úgy vélem, remek a hangulat és rengeteg a szurkoló abban a térségben. Mindig igyekszünk felkészülni egy új kihívásra, amely egy új pályával jár. Mindig érdekes egy új aszfaltcsíkon, a világnak egy másik részén vezetni.

Teljesen egyedi szerződése lesz a Magyar Nagydíjnak a MotoGP-vel

Fabio Di Giannantonio: Mindig különleges új országokba utazni és új helyeket, új pályákat kipróbálni. Szerintem ez jó dolog a MotoGP számára, új szurkolók látogathatnak ki. Készen állok, alig várom, hogy lássam, hogyan alakul.

Marco Bezzecchi: Örülök, hogy egy új országba látogatunk, számomra ez az első alkalom lesz. Örömmel megyek oda, és örömmel fogom megtapasztalni, hány szurkoló látogat ki Magyarországon, hogy megnézzen minket.

Fabio Quartararo: Számomra ez lesz az első alkalom, remélhetőleg ezúttal meg is valósul. Meglátjuk, milyen lesz Magyarország. Az F1-es barátaimtól tudom, hogy nagyon jók az ottani szurkolók, jó értelemben vett őrültek. Szóval nagyon várom, hogy Magyarországra menjünk.

Kiderült, mikor tették le „Talmácsi álmának” – a MotoGP Magyar Nagydíjának az alapjait

Jack Miller: Csodálatos [hír]. Mindig arra törekedtünk, hogy Európának azzal a részével bővítsük a versenynaptárt azzal, hogy beteszünk néhány országot, ami növeli a MotoGP szurkolói bázisát,

Johann Zarco: Voltam Magyarországon… Mikor Is? Tizenöt éve. Ismerek néhány helyet, és azt is tudom, hogy a Balatonring több mint tizenöt éves projekt. Ez nagyon jó, hogy most tudják fogadni a MotoGP mezőnyét. Kelet-Európában szenvedélyesen szeretik a motorokat, biztos vagyok benne, hogy sok nézőre számíthatunk. Ez begy üdülőhely is ennek a nagy tónak a partján. Szóval jó ez, újabb helyszín Európában, de Kelet-Európa különleges, jó, hogy elmegyünk oda.

Joan Mir: Mindig jó egy újabb országba, új helyszínekre ellátogatni, és új szurkolókkal találkozni. Alig várom, hogy odamenjünk, és élvezzük az új pályát. Az új pályák mindig nagyszerűek, és próbálunk versenyképesek lenni ezek előtt a szurkolók előtt. Szerintem egy ilyen hétvége mindig lehetőséget jelent, amikor a többiek nem tudnak mindent kihozni a motorjukból. Egy év alatt sok minden megváltozhat, reméljük, sokkal közelebb leszünk az élmezőnyhöz. Mindenesetre ez egy lehetőséget jelent.

Talmácsi részletesen bemutatta a Balaton Park új nyomvonalát, amelyet jövőre a MotoGP fog használni