back to top
2024. szeptember 21. 11:46
KezdőlapMotoGPA MotoGP mezőnye is megemlékezik Luca Salvadoriról, akinek testét még nem szállították...

A MotoGP mezőnye is megemlékezik Luca Salvadoriról, akinek testét még nem szállították haza

Az Emilia-romagnai Nagydíj sprintfutama után az egész misanói paddock részvételével megemlékezést tartanak Luca Salvadoriról, aki egy hete vesztette életét. Családja közölte, hogy a Supersport-vb, illetve a MotoE egykori versenyzőjének testét még mindig nem szállították vissza Olaszországba.

Sokkoló hír érte az előző hétvégén a motorsport világát: egy németországi futamon elszenvedett baleset következtében elhunyt Luca Salvadori, aki amellett, hogy versenyzett, népszerű tartalomgyártónak számított. Azóta kiderült, hogy a 32 évesen meghalt motoros posztumusz bajnoka lesz az olasz National Trophy 1000-nek, mivel riválisának csapata visszalépett az utolsó két fordulótól.

Versenybalesetben elhunyt a tartalomgyártóként is népszerű pilóta, Luca Salvadori

Salvadori tavaly részt vett a gyorsaságimotoros-világbajnokság szezonjának nagy részében: egészen pontosan a MotoE-ben versenyzett, és a tizenhetedik helyet szerezte meg az összetettben. Ennek fényében pláne nem meglepő, hogy szombaton 16:15-kor, a MotoGP sprintfutama után megemlékeznek róla Misanóban, az eseményen a hírek szerint az egész paddock részt vesz.

Miután napvilágra került a szomorú hír, jó néhányan a közösségi médiában búcsúztak el Salvadoritól. Köztük Francesco Bagnaia is, aki egészen hosszú bejegyzést tett közzé honfitársáról. Az Emilia-romagnai Nagydíj hétvégéjén egy matrica is látható a motorján – ahogyan csapattársáén, Enea Bastianinién is –, amellyel szintén rá emlékezik. A csütörtöki sajtónapon szintén méltatta a néhai pilótát.

Egy nagyszerű embert, egy barátot vesztettünk el – kezdte. – Sokat beszélgettünk, és többször vacsoráztunk együtt. Nagyon kedves ember volt. Szerintem mindenki szerette őt, mert rendkívül szórakoztató ember volt, és igazán szenvedélyesen szerette a motorsportot. Ez a szenvedély arra ösztökélte, hogy minden lehetőséget próbáljon kihasználni a sportágunkban. A videóiban mindig beszélt rólunk, fantasztikus volt a szenvedélye és az, ahogyan kommunikált velünk. Nagyon pozitív srác volt, és ha az ember egy ennyire pozitív sráccal találkozik, mint ő, akkor szüksége van rá, hogy mellette legyen, hiszen rengeteg örömöt ad. Nagyon fog hiányozni, én pedig igyekszem észben tartani mindazt, amit értünk, értem tett.”

Szívmelengetően szép gesztus: ellenfele nem fogja megelőzni a tabellán az elhunyt Luca Salvadorit

Azt viszont továbbra sem lehet tudni, hogy mikor helyezik örök nyugalomra Salvadorit. Ezzel kapcsolatban családja nemrég egy rövid közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy az olasz versenyző teste továbbra sincs Olaszországban. Azonban remélik, hogy nemsokára minden akadály elhárul.

Luca családja üzeni, mindent megtesz annak érdekében, hogy felgyorsítsa a visszatérését Olaszországba – olvasható a híradásokban. – A különböző típusú bürokratikus problémák sajnos lassítják ezt a folyamatot, de bízunk benne, hogy hamarosan minden megoldódik. A lehető leghamarabb hírt adunk a temetés időpontjáról, amelyre 25-e, szerda előtt semmiképpen nem kerülhet sor.”