back to top
2024. szeptember 21. 19:28
KezdőlapMotoGPBagnaia hihetetlen magasságokról beszélt, Martín szerint ellenfele megállíthatatlan volt

Bagnaia hihetetlen magasságokról beszélt, Martín szerint ellenfele megállíthatatlan volt

Francesco Bagnaia kiemelte, a két héttel ezelőtti, akkor elképesztőnek tűnő teljesítményt is felülmúlták az Emilia-romagnai Nagydíj sprintfutamán. Jorge Martín úgy véli, ha elöl marad, lett volna esélye a címvédő ellen, míg Enea Bastianini hiába próbált közeledni az élen álló párosra.

A két héttel ezelőtti két második hely után ezúttal Francesco Bagnaia képes volt futamot nyerni Misanóban, hiszen az ő győzelmével zárult az Emilia-romagnai Nagydíj sprintje. A gyári Ducati pilótája ezzel 4 pontra csökkentette hátrányát a másodikként befutó Jorge Martínnal szemben, míg mögöttük Enea Bastianini ért célba.

Hiába rajtolta le megint Martín, Bagnaia ellenállhatatlan volt a misanói sprinten

A címvédő a pole pozícióból kezdhette meg a 13 körös viadalt, ám a rajtja a legutóbbi sprinthez hasonlóan nem sikerült jól. Olyannyira, hogy Martín mellett Brad Binder is elment mellette, de a gyári KTM motorosát néhány másodperccel később vissza tudta előzni. A spanyol pilótával szemben viszont nehezebb dolga volt, de a 8. körben őt is maga mögé utasította, onnantól kezdve pedig uralta a futamot.

Mindent megpróbáltam, hogy száz százalékot nyújtsak, és szerencsére ez sikerült is – nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. – A rajtot megint elrontottam, és Jorgét nagyon nehéz volt megelőzni. A hibáját kihasználva átvettem a vezetést, ezután pedig minden sokkal könnyebb lett az első gumit illetően. Hihetetlen volt a sebességem: két hete az 1:31.2-3-4-es körök elképesztőnek tűntek, most viszont a teljes futamon 1:31.2 alatt voltunk. Köszönöm a csapatomnak, ismét remek munkát végeztek. Köszönöm az összes szurkolónak is, akik itt vannak velünk.”

Martín nem sokkal maradt el Bagnaia óriási tempójától, de látszott, hogy kettőjük közül ő volt a lassabb pilóta. A 26 esztendős versenyző azonban sokáig az élen tudott maradni, ám előbb a 6., majd a 8. körben is hibázott, és a második rontása már a vezetésbe került. A tabella listavezetője ezzel együtt optimistán várja a főfutamot.

Az biztos, hogy nem tudtam fenntartani a koncentrációt – kezdte. – Amikor megkaptam a pályahatárokkal kapcsolatos figyelmeztetést, elkövettem egy apró hibát, amely kulcsfontosságú volt a vereség szempontjából. Úgy vélem, ha elöl maradok, valamivel több esélyem lett volna. Pecco ma megállíthatatlan volt, de holnap talán kicsit erősebb leszek. Meg fogjuk találni az utat ahhoz, hogy ismét győzzünk.”

Bastianininek viszonylag csendes futama volt. Bár Binder őt is lerajtolta, a dél-afrikai versenyző vele szemben sem sokáig tudta megőrizni a pozícióját. Innentől kezdve pedig a hatszoros MotoGP-futamgyőztesnek előre- és hátrafelé sem igazán kellett tekintgetnie, hiszen Marc Márquez messze volt tőle, Bagnaiával és Martínnal pedig nem tudott mit kezdeni.

Nagyszerű volt a tempóm, de Peccóé még ennél is sokkal nagyszerűbb volt – méltatta csapattársát. – Mindenesetre elégedett vagyok ezzel a sprinttel. Számomra mindig az első két-három kör a legnehezebb. Utána próbáltam csökkenteni a különbséget, de a másik [két] versenyző nagyon nyomta. Meglátjuk, hogy holnap képesek leszünk-e ennél többre, de a mai nappal elégedett vagyok.”