back to top
2024. szeptember 21. 17:32
KezdőlapMotoGPHiába rajtolta le megint Martín, Bagnaia ellenállhatatlan volt a misanói sprinten

Hiába rajtolta le megint Martín, Bagnaia ellenállhatatlan volt a misanói sprinten

Francesco Bagnaia annak ellenére nyerte meg az Emilia-romagnai Nagydíj sprintjét, hogy Jorge Martín és Brad Binder is lerajtolta. A spanyol versenyzőnek nem volt ellenszere riválisával szemben, így csupán 4 pont maradt az előnyéből.

A MotoGP sprintfutamával zárult az Emilia-romagnai Nagydíj szombati napja. A pole pozícióból a pénteki körrekordját tovább javító Francesco Bagnaia indult, mellőle bajnoki riválisa, Jorge Martín, valamint Enea Bastianini rajtolhatott. A verseny előtt a tabella harmadik helyét elfoglaló Marc Márquez csak hetedik lett az időmérőn. A futam elején a levegő hőmérséklete 23, az aszfalté 36 fokos volt.

Bagnaia ismét legyőzte Martínt a misanói időmérőn, Marc Márquezt megint saját bukása hátráltatta

Martín a két héttel ezelőtti sprinthez hasonlóan lerajtolta Bagnaiát, akit ráadásul Brad Binder is megelőzött. Bastianini volt a negyedik, Márquez pedig az ötödik pozícióig jött előre. A gyári KTM motorosa azonban nem sokáig volt ennyire előkelő pozícióban, és hamarosan a két gyári Ducati, majd a Gresini pilótája is megelőzte. Pedro Acosta a hatodik helyig zuhant vissza, míg Fabio Quartararo hetedikként fejezte be az 1. kört.

A 2. körben Bindert már Acosta is maga mögé utasította, így feljött az ötödik helyre. Az élen Martín minimálisan ellépett, de Bagnaia aztán egyre jobban közeledett rá, míg Bastianini és Márquez elkezdtek leszakadni. Utóbbira ráadásul a GasGas újonca is közeledett.

Martín minimális hibája után a 6. kör végére Bagnaia teljesen utolérte, és bár a következőben a címvédőnek kellett korrigálnia, ezt követően ismét megközelítette ellenfelét. A 8. körben aztán a Pramac pilótája ismét lecsúszott az ideális ívről, márkatársa pedig nem kegyelmezett, és átvette a vezetést. A spanyol versenyző ugyan megpróbált visszatámadni, de nem járt sikerrel.

Innentől kezdve Martínnak nem volt ellenszere, és nem tudott igazán közel motorozni Bagnaiához, aki így megnyerte a sprintet, és 4 egységre csökkentette a különbséget a tabellán. Bastianini bejött harmadikként, míg Márquez nagyon leszakadt, miután egy hiba következtében a bukótérből kellett visszajönnie, és Acostára kellett figyelnie. A 20 éves motoros ötödikként ért célba, míg mögötte Binder, Quartararo, Marco Bezzecchi és Franco Morbidelli lett a pontszerzők sorrendje.

A MotoGP misanói sprintjének végeredménye

FRISSÍTÉS: Fabio Di Giannantonio 8 másodperces büntetést kapott a guminyomásszabály megszegése miatt, így a tizennyolcadik helyre sorolták vissza.