back to top
2024. szeptember 21. 21:31
KezdőlapMotoGPMarc Márquez szerint el kell fogadni, hogy mások gyorsabbak nála, különben jön...

Marc Márquez szerint el kell fogadni, hogy mások gyorsabbak nála, különben jön a bukás

Marc Márquez úgy véli, a tempóból kiindulva a negyedik hely volt a realitás számára az Emilia-romagnai Nagydíj sprintjén, és vasárnap is ezt a pozíciót tűzte ki maga elé célként. A nyolcszoros világbajnok kijelentette, el kell fogadnia, hogy mások gyorsabbak nála, máskülönben negatív következményekkel kell számolnia.

Ahogyan mondani szokás, a történelem ismételte önmagát a MotoGP misanói időmérőjén. Ahogyan a San Marinó-i Nagydíj hétvégéjén, úgy Marc Márquez az Emilia-romagnai Nagydíj fordulójának kvalifikációján is elesett, aminek következményeként csak a harmadik sorból indulhatott. Igaz, most nem a kilencedik, hanem a hetedik helyről.

Bagnaia ismét legyőzte Martínt a misanói időmérőn, Marc Márquezt megint saját bukása hátráltatta

A sprintfutamon aztán jól jött el, és az első méterek után már az ötödik helyen haladt, majd a kör végére Brad Bindert is maga mögé utasította. Ezen a ponton viszont véget is ért a felzárkózás, hiszen nemcsak Francesco Bagnaiáról és Jorge Martínról, hanem Enea Bastianiniről is leszakadt. A nyolcszoros világbajnok vasárnap sem számít jobbra, éppen ezért ezt az eredményt szeretné megismételni.

Pecco és Martín rendkívül gyorsak lesznek, de megpróbálunk negyedikként végezni, ami nagyban függ a rajttól – tekintett előre a nyilatkozatában. – Ma a két KTM-es már az első körben leszakadt rólunk, de ez nem normális, úgyhogy megpróbálunk majd egyre jobban építkezve versenyezni. A cél a negyedik hely lesz, amely bár rossznak tűnik, számomra jó eredmény. Megpróbálunk pontokat gyűjteni ezeken a kicsit nehezebb futamokon, és elfogadni, hogy gyorsabbak. Amikor az ember ezt nem fogadja el, akkor jönnek a bukások.”

Márquez ugyan délután motoron maradt, de egy nagyobb hibája így is volt, amikor kifutott a bukótérbe, és közvetlenül Pedro Acosta elé tért vissza. A futam képét látva ugyanakkor ez semmit nem befolyásolt, mint ahogyan szerinte tulajdonképpen az időmérős esés sem, hiszen meglátása szerint akkor is negyedikként végez, ha az első két pozíció egyikéről kezdhet.

Hiába rajtolta le megint Martín, Bagnaia ellenállhatatlan volt a misanói sprinten

A negyedik helyen zártunk, mert a tempónk erre volt elég – fogalmazott. – Két versenyzőben egész hétvégén több volt, a versenytempót illetően pedig Bastianiniben is. Holnap jól kell rajtolnunk, meg kell ismételni a mait. Ez nehéz lesz, de oda kell érnünk a negyedik pozícióba, ahol kényelmes tempóban célba tudunk érni.”

A jól felgumizott pályákon az idei Ducatik látványosan gyorsabbak a GP23-asoknál, és ezúttal a körülmények nem egyenlítették ki a különbséget. Márquez azt is tudni véli, hogy ez a különbség valójában miben rejlik, és a verseny melyik fázisában jön ki igazán. A 31 éves motoros úgy gondolja, hogy a gyári specifikációjú gépek az új abroncsokból tudnak jóval többet kihozni.

Amikor elfogy a gumi, sokkal inkább egy szinten vagyok velük, amikor viszont friss, akkor jobban szenvedek – magyarázta. – A mai időmérős bukásom is ebből adódott. Erről szól az élet: próbálkozunk és hibázunk. Végső soron közönség előtt teszteljük magunkat, és a rontások többe kerülnek. Igyekszünk tovább dolgozni és küzdeni, hogy kijavítsuk a gyenge pontjainkat.”