back to top
2024. szeptember 28. 15:14
KezdőlapSuperbikeBulega pole pozícióval köszöntötte a visszatérő Razgatlıoğlut az aragóniai Superpole-on

Bulega pole pozícióval köszöntötte a visszatérő Razgatlıoğlut az aragóniai Superpole-on

Nicolò Bulega körrekorddal nyerte meg az aragóniai Superpole-t Andrea Iannone és Álvaro Bautista előtt. A gyári Ducati újoncának így jó esélye nyílik majd arra, hogy még közelebb kerüljön a listavezető Toprak Razgatlıoğluhoz. A török pilóta a sérüléséből visszatérve az ötödik rajthelyet szerezte meg.

A hétvégén rendezik meg a Superbike-világbajnokság aragóniai fordulóját. A szombati program lényegi része a Superpole-lal indult, amelynek a kezdete előtt az erős szelet leszámítva ideálisak voltak a körülmények a spanyolországi pályán. A mezőnyben megtalálhattuk az egyaránt sérülésből visszatérő Jonathan Rea és Toprak Razgatlıoğlu is.

Kiderült, hogy Razgatlıoğlu motorra ülhet-e a Superbike-világbajnokság aragóniai fordulójában

A mezőny a BMW-pilóták vezetésével gurult ki a bokszutcából. Az első próbálkozások után Alex Lowes állt az élre 1:48.348 másodperces idővel. Viszont rövidesen már Andrea Iannone neve szerepelt a táblázat tetején, a Mániákus egy 1:48.208-as kört futott. A második és a harmadik helyet ekkor a gyári Ducati duója őrizte Álvaro Bautista – Nicolò Bulega sorrendben.

A hajrára az élmenők közül Bulega fordult rá elsőként, akit közvetlen közelről követett a Cremonában triplázó Danilo Petrucci. Az újonc viszont így is egy 1:47.840-es kört rakott össze, amivel nemcsak átvette a vezetést, hanem új körrekordot is felállított. Razgatlıoğlu eközben 1:48.331-et futott, amely ekkor saját addigi legjobb ideje volt, ám ez „csak” az ötödik helyre volt elég.

Az utolsó percben Alex Lowes 5-ös kanyarban történt bukása többeket megfosztott a javítás lehetőségétől. A pole pozíciót így Bulega szerezte meg, akihez a kulcscsontját fájlaló Iannone és Bautista csatlakozik majd az első sorban. A negyedik helytől a Petrucci, Razgatlıoğlu, Alex Lowes, Andrea Locatelli, Sam Lowes, Iker Lecuona sorrend alakult ki.