back to top
2024. szeptember 29. 13:22
KezdőlapSuperbikeBautista remek csatában győzte le Razgatlıoğlut és Bulegát, akik között tovább nőtt...

Bautista remek csatában győzte le Razgatlıoğlut és Bulegát, akik között tovább nőtt a különbség

Álvaro Bautista nyerte a Superbike-világbajnokság aragóniai Superpole versenyét, miután a hajrában Nicolò Bulegát, majd Toprak Razgatlıoğlut is felülmúlta. A török versenyző előnye 35 pontra nőtt a tabellán.

A Superpole versennyel folytatódott a Superbike-világbajnokság aragóniai hétvégéje. A pole pozícióból a Superpole végeredményének megfelelően az első futamon technikai hiba miatt kieső Nicolò Bulega indulhatott, mellőle a szombaton diadalmaskodó Andrea Iannone, valamint Álvaro Bautista várhatta a piros lámpák kialvását. A bajokságot vezető Toprak Razgatlıoğlu az ötödik helyről kezdhette meg a viadalt. A szombaton nagyot bukó Sam Lowes nem tudta folytatni a hétvégét.

Bulega pole pozícióval köszöntötte a visszatérő Razgatlıoğlut az aragóniai Superpole-on

Bulega jól kapta el a rajtot, ahogyan Iannone és Bautista  is maradtak a helyükön. Razgatlıoğlu ellenben visszaesett, de aztán az 1. kör végére már a negyedik pozícióban haladt Alex Lowes és Danilo Petrucci megelőzése után. A szombati nappal ellentétben a mezőny ezúttal megúszta bukás nélkül az első métereket.

A 2. körben Razgatlıoğlu folytatta a felzárkózást, és Bautistát maga mögé utasítva már a harmadik helyen haladt, sőt, néhány másodperccel később már Iannone mellett is elment, akit a címvédő szintén meglepett. Nem sokkal mögöttük, a következő körben Lowes alatt megbicsaklott a motor, és bár próbálta megfogni, végül elesett a 2-es kanyar bejáratánál. A látványos bukás ellenére a Kawasaki pilótája sértetlenül sétált el.

Ugyanennek a körnek a végén Razgatlıoğlu már Bulegát támadta, ám csak néhány pillanat erejéig tudott riválisa elé kerülni. A következő körben az olasz pilóta szintén maradt az élen, az 5. körben viszont a gyári BMW motorosa már sikerrel járt, és átvette a vezetést.

Bulega azonban nem adta fel, és a 6. körben ugyanott visszaelőzte Razgatlıoğlut. Ennek a csatának Bautista örülhetett a leginkább, hiszen így utolérte a pályán és az összetettben is előtte lévő párost. Egy ideig azonban nem változott a sorrend, aztán a 8. körben a török versenyző ismét bebújt az újonc mellé, és újra ő motorozott az élen.

Bulega aztán Bautistával szemben is alulmaradt, és a spanyol versenyző már a győzelmet vette célba. Az utolsó körben pedig meg is előzte Razgatlıoğlut, majd sikeresen védekezett ellene, így megnyerte a Superpole versenyt. Ezzel 86 pontra csökkentette hátrányát, de a bajnoki éllovas így is növelte előnyét, hiszen a harmadikként célba érő Bulega előtt 35 egységgel vezet. A három pilótát egyébként mindössze 172 ezredmásodperc választotta el. Mögöttük Iannone, Garrett Gerloff, Petrucci, Iker Lecuona, Michael van der Mark és Xavi Vierge lett a pontszerzők sorrendje.

A Superbike-vb aragóniai Superpole versenyének végeredménye