back to top
2024. október 04. 11:20
KezdőlapMotoGPMartín és Bagnaia is elmondta, hogy bajnoki vetélytársnak tartja-e még Marc Márquezt...

Martín és Bagnaia is elmondta, hogy bajnoki vetélytársnak tartja-e még Marc Márquezt és Bastianinit

Jorge Martínt és Francesco Bagnaiát is megkérdezték arról, hogy az idei bajnoki cím tekintetében még tart-e Marc Márqueztől és Enea Bastianinitől. Mindkét megszólított pilóta arról beszélt, hogy bár kevés esélyt ad Márqueznek és Bastianininek, őket egyikük szerint sem lehet leírni.

A Japán Nagydíjjal megkezdődött az idei, húsz fordulósra fogyatkozott MotoGP-szezon utolsó negyede. Ez pedig természetesen együtt jár a bajnoki címért való küzdelem kiélesedésével is. A trófea megszerzésére egyértelműen Jorge Martín és Francesco Bagnaia a két fő favorit. A tudásukat már tavaly is összemérő riválisok közül egyelőre Martín áll jobban, hiszen a mandalikai sprinten elszenvedett bukása ellenére még mindig 21 pont az előnye Bagnaiával szemben a tabellán.

Az eső is eldöntheti, hogy Martín vagy Bagnaia köre jön a hullámvasút tetején – hétvégi menetrend

Azonban a mostani idény alakulásából kiindulva bármikor fordulhat még az állás. Az persze nagy kérdés, akkorát fordulhat-e, hogy a Martínhoz képest 75 pontos hátrányban lévő Enea Bastianini vagy a Pramac pilótájától 78 egységgel elmaradó Marc Márquez még képbe kerülhet. Egy forduló során összesen 37 pontot lehet szerezni, így ezek a különbségek elméletileg akár ledolgozhatóak. A téma a két érintettet megosztotta, szemben Martínnal és Bagnaiával, akik szintén megszólaltak.

„A mandalikai egy nagyon intenzív hétvége volt [a bajnokság szempontjából], hiszen miután szombaton buktam, vasárnap Enea és Marc is kiesett a versenyből – nyilatkozta Martín. – Én már régóta leginkább azt gondolom, hogy Pecco és én megyünk a bajnoki címért. Viszont még öt forduló van hátra, szóval nekik továbbra is van valamennyi esélyük. És ha valaki képes egy ilyen felzárkózásra, akkor azok pont ők. De azért azt gondolom, hogy jelenleg elég nehéz helyzetben vannak, szóval szerintem ez inkább Peccóról és rólam szól.”

„Nekem személyesen nagy öröm, hogy olyan bajnokokkal küzdhetek, mint Pecco és Marc, illetve egy olyan elképesztő versenyzővel, mint Enea – tette hozzá. – Majd meglátjuk, hogy mi fog történni. Mindenesetre tehát úgy gondolom, hogy van még valamennyi esélyük. De az biztos, hogy ez egy elég nehéz menet lesz nekik.”

Marc Márquez beismerte, hogy már nincs esélye az idei bajnoki címre, Bastianini viszont még kitart

A harmadik MotoGP-bajnoki címére hajtó Bagnaia egyetértett a riválisával. „A szezon elejétől fogva többé-kevésbé leginkább mi, Martín és én emelkedtünk ki a mezőnyből – magyarázta Bagnaia. – De az igaz, hogy amíg matematikailag lehetséges, hogy akár Enea, akár Marc bajnok legyen, addig számolnunk kell velük.”

„Mi, én és Jorge tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy az idei szezonban milyen könnyű hibázni, bukni – folytatta. – Szóval [az állás] így gyorsan változhat. Addig fogom őket [esélyesnek] tartani, amíg matematikailag lesz esélyük a bajnoki címre. De persze az is igaz, hogy a szezon nagyrészében Jorgével mi ketten vagyunk azok, akik vezetjük a futamokat és az edzéseket. Szóval szerintem ez Valenciáig így is fog maradni.”