back to top
2024. október 05. 19:29
KezdőlapMotoGPAcosta szerint a bukása „egy ostoba hiba” volt, arra koncentrált, hogy mindenhol...

Acosta szerint a bukása „egy ostoba hiba” volt, arra koncentrált, hogy mindenhol gyors legyen

Pedro Acosta úgy gondolja, hogy meg lehet találni a pozitívumokat is a Japán Nagydíj sprintjében, amelyen az élről esett el. Az újonc elmondása szerint neki és a KTM-nek is sikerült előrelépnie.

A Japán Nagydíjon a nagyszerű péntek után a szombat is kiválóan indult Pedro Acosta számára. Az időmérőn Marc Márquez idejének elvétele miatt ugyanis megszerezte első királykategóriás pole pozícióját, és egyben új körrekordot állított fel Motegiben. Acosta a sprinten is bíztató tempót diktált, és bár a rajt után Francesco Bagnaia és Enea Bastianini is elment mellette, rövid időn belül mindkettőjüket visszaelőzte, majd magabiztosan haladni kezdett az első MotoGP-győzelme felé.

Acosta az élről bukott, amit Bagnaia tudott kihasználni, Martín nagyszerű rajtjával kármentett

Az első diadalára viszont tovább kell még várnia, mivel a kilencedik körben senkitől sem zavartatva bukott a 7-es kanyarban. Az esés azonban nem törte meg, és a viadal után is inkább a dolgok világos oldalára figyelt. Az optimizmusának az mindenképp táptalaja lehet, hogy holnap újra a pole pozícióból próbálhatja majd megverni a mezőnyt.

„Ez tényleg egy nehéz helyzet, de az is igaz, hogy egyre közelebb kerülünk a legjobbakhoz – nyilatkozta Acosta. – A sprinten arra koncentráltam, hogy ahol csak tudok, ott gyorsan menjek. Persze [a bukás] hülyeség, egy ostoba hiba volt a részemről. Kicsit nyitottabban és nagyobb szögben mentem be a kanyarba. De nem kifogásokat keresek, hanem megoldásokat. Szóval értékelni kell a pozitívumokat, és egyben a negatívumokat is.”

„Folyamatosan fejlődünk, és most egy jó pillanatban vagyunk, de persze ez nem teszi semmissé a hibát, amelyet ma elkövettem – folytatta éretten a 20 éves pilóta. – Ez most igenis fáj, de ebben a negatív színezetű helyzetben vannak pozitívumok is. A Pecco elleni [vissza]előzés olyan volt, mint amilyeneket [idén] korábban csináltam. És az nagyon pozitív, hogy újra erősnek éreztem magam az ilyen pillanatokban. Jelenleg olyan helyzetben vagyok, hogy alig kell gondolnom a motorra, a KTM ma már sokkal jobban csinálja a dolgokat. Ezt pedig jól mutatja, hogy ma a bukás előtt tudtunk küzdeni az élmezőnnyel.”