back to top
2024. október 16. 12:40
KezdőlapSuperbikeBulega hihetetlen hajrával verte meg Razgatlıoğlut, az újonc történelmi győzelmet aratott Estorilban

Bulega hihetetlen hajrával verte meg Razgatlıoğlut, az újonc történelmi győzelmet aratott Estorilban

Az utolsó centimétereken utasította maga mögé Nicolò Bulega Toprak Razgatlıoğlut Estorilban, így az újonc nyerte meg a Superpole futamot. A célvonalnál 3 ezredmásodpercet mértek kettejük közt, ami a Superbike-világbajnokság történelmének legkisebb különbsége egy viadal első két helyezettje között. Álvaro Bautista nagyszerű motorozással megszerezte a harmadik helyet.

A Superpole futammal indult a Superbike-világbajnokság estorili fordulójának zárónapja. A pole pozícióból – az első futamot megnyerő – Toprak Razgatlıoğlu várta a lámpák kialvását, az első sort Danilo Petrucci és Jonathan Rea tette teljessé. A bemelegítés során jó páran nem ültek motorra, mivel nyirkos volt a pálya felülete, de az a verseny idejére már sokkal jobb állapotba került.

Razgatlıoğlu későn „ébredt”, de így is övé a pole, Bautista nehéz helyzetben a bukása után Estorilban

Razgatlıoğlunak és Petruccinak is jól sikerült a rajt, meg tudták őrizni az első, illetve a második helyet. A harmadik pozíciót a kiválóan meglóduló Andrea Locatelli ragadta magához, ezzel a negyedikre tolva hátra északír csapattársát, Rea-t.

A 1. körben Razgatlıoğlut előbb Petrucci, majd rövidesen a Yamaha gyári duója, Locatelli és Rea is megelőzte. Viszont a 2. kör legelején, a célegyenes végén a japán gyártó mindkét pilótáját átlépte, majd a Barni Racing versenyzőjét is maga mögé utasította a török motoros.

Eközben Nicolò Bulega folyamatosan kapaszkodott, a 3. körben már a második helyen motorozott, és így üldözőbe vehette bajnoki riválisát, Razgatlıoğlut. Az olasz pilóta mögött Locatelli és Petrucci haladt, akiket sorrendben Xavi Vierge, Álvaro Bautista és Rea követett.

A futam közepéhez érve Razgatlıoğlu magabiztosan vezetett Bulega előtt, folyamatosan tartotta a 4 és 8 tizedmásodperc között változó különbséget. Mögöttük ekkor Locatelli haladt, de Bautista lépésről lépésre közeledett hozzá. Rea pedig a hetedik helyért csatázott az eddigre visszaeső Viergével, de furcsa módon bukott.

Bautista végül elkapta Locatellit, a címvédő könnyedén ment el az olasz pilóta mellett a célegyenes végén. Bulega a hajrára fordulva megfutotta az addigi legjobb estorili versenykört, így a viadal végére szinte teljesen utolérte a vetélytársát.

Viszont az utolsó körben sokáig úgy tűnt, hogy Razgatlıoğlu sikeresen visszaveri az újonc támadását, hiszen ő kanyarodott rá elsőként a célegyenesre. Viszont Bulega nagyszerűen gyorsított ki az utolsó kanyarból, és egy hihetetlen hajrával legyőzte a listavezetőt, és így 3 ponttal csökkentette a hátrányát. A célvonalnál 3 ezredet mértek kettejük közt, ami a Superbike-világbajnokság történelmének legkisebb különbsége egy viadal első két helyezettje között. A harmadik pozíciót végül Bautista szerezte meg, mögötte a Locatelli, Petrucci, Alex Lowes, Vierge, Iker Lecuona, Andrea Iannone sorrend alakult ki.