back to top
2024. október 16. 12:25
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlunak szüksége volt az újabb győzelemre, Bautista elárulta, direkt nem támadta Bulegát

Razgatlıoğlunak szüksége volt az újabb győzelemre, Bautista elárulta, direkt nem támadta Bulegát

A Superbike-világbajnokság második estorili futamának dobogósai, Toprak Razgatlıoğlu, Nicolò Bulega és Álvaro Bautista értékeltek a leintés után.

Ezen a hétvégén Estorilban vendégeskedett a Superbike-világbajnokság mezőnye, ahol a sérüléséből már teljesen felépülő Toprak Razgatlıoğlu az első után a második futamot is behúzta. A török pilóta ezzel 46 pontra növelte az előnyét a tabellán Nicolò Bulegával szemben. Így, ha a jerezi szezonzáró első futamán legfeljebb 9 ponttal szerez kevesebbet az újoncnál, már azon a szombaton bebiztosítja a második bajnoki címét.

Razgatlıoğlu a második helyről vágott neki a vasárnapi „rendes” versenynek. A rajt viszont nem sikerült jól neki, és rövidesen már csak ötödik volt. A megtorpanását azonban gyorsan maga mögött hagyta, és sorban levadászta az ellenfeleit. Végül aztán hatalmas fölényben, közel 6 másodperces előnnyel nyerte meg a viadalt.

Razgatlıoğlu fölényes győzelmet aratott, Bulega egy második hellyel tartotta életben a bajnoki reményeit

„Nagyon boldog vagyok a győzelmem miatt – jelezte Razgatlıoğlu. – A Superpole futamon ugyanis nagyon balszerencsés módon, szinte teljesen a kockás zászlónál veszítettem el az első helyet. De mindegy is, hihetetlen munkát végeztünk ezen a hétvégén, és végre sikerült újra győznünk. Erre pedig szükségem volt, a bajnokság szempontjából meg ezekre a pontokra volt szükségem. Majd meglátjuk, hogy mi lesz Jerezben [a szezonzárón]. Köszönöm a csapatomnak a nagyszerű munkát. Ezen a hétvégén napról napra tudtunk fejlődni a motorral.”

Igazán jól indult a vasárnap Bulegának, hiszen egy nagyszerű hajrával az utolsó centimétereken megverte Razgatlıoğlut a Superpole futamon. A délutáni versenyen aztán a pole pozícióból ő sem vett különösebben jó rajtot, és a negyedik helyig esett vissza. Ám később sorban megelőzte a vetélytársait a török pilótát kivéve. Az újoncnak a viadalon volt egy igazán emlékezetes megmozdulása, ugyanis hatalmasat mentett, de emiatt beesett csapattársa ölébe. Álvaro Bautista viszont nem támadta meg, így Bulega egy második hellyel életben tartotta a bajnoki reményeit.

„Matematikailag még harcban vagyunk a bajnoki címért, de őszintén szólva nagyon nehéz feladat lenne a megszerzése – mondta Bulega. – Topraknak ugyanis nagyszerű szezonja van. Viszont már az is egy valóra vált álom, hogy elmondhatom magamról: még harcban vagyok a bajnoki címért az első itteni évemben. Szóval nagyon elégedett vagyok, köszönök mindent a csapatomnak. Sok tapasztalatot tudtam gyűjteni a következő idényre.”

Bautista a harmadik helyről rajtolva az 1-es kanyarban átvette a vezetést, amit aztán a futam negyedéig meg is őrzött. Csakhogy akkor jött Razgatlıoğlu, akivel nem tudott mit kezdeni, ahogy később Bulegával sem. A verseny végén aztán bár láthatóan gyorsabb volt az olasz pilótánál, nem támadta a bajnoki versenyfutásban még érdekelt csapattársát, így harmadikként intették le.

„Jól rajtoltam, de aztán Topraknak túl jó volt a tempója, szóval nem tudtam követni – kezdte Bautista. – Aztán volt egy rossz megmozdulásom a 6-os kanyarban, így Nicolò megelőzött. Akkor azt mondtam, hogy rendben, talán ő gyorsabb, mint én. De aztán ugyanúgy ment, mint én, ugyanazokkal a problémákkal, gondokkal küzdött. Toprakot így nem lehetett megfogni.”

„Aztán így ment végig a verseny, követtem [Bulegát] – tette hozzá. – Őszintén szólva, átlagos körülmények között talán megpróbáltam volna még valamit. Viszont azt gondolom, most az volt a csapat érdeke, hogy segítsem Nicolòt, hiszen neki még van valamennyi esélye a bajnoki címre. Egy csapat vagyunk, a jó és a rossz időszakokban is, szóval most mindenkinek mindent bele kell adnia, hogy megszerezzük ezt a címet. Ez persze nagyon nehéz lesz, de együtt megpróbáljuk kihozni ebből a helyzetből a lehető legtöbbet.”