back to top
2024. október 19. 23:32
KezdőlapMotoGPA Bagnaiát megelőző Bastianini leszögezte, csapattársát ugyanúgy ellenfélnek tekinti, mint mindenkit

A Bagnaiát megelőző Bastianini leszögezte, csapattársát ugyanúgy ellenfélnek tekinti, mint mindenkit

Enea Bastianini a Phillip Island-i sprinten elment a bajnoki címért küzdő csapattársa mellett, így „elvett” tőle egy pontot. Francesco Bagnaia ezután kijelentette, szerinte Bastianini helyesen járt el, és ő sosem fog csapatutasítást kérni. A viadal harmadik helyén záró pilóta pedig arról beszélt, Bagnaiát ugyanúgy ellenfélnek tekinti a pályán, mint mindenki mást.

Ahogy közeledünk a szezon végéhez, úgy válik egyre értékesebbé minden egyes pont, amelyet a bajnokesélyesek megszereznek, vagy esetleg elhullajtanak. Az Ausztrál Nagydíj sprintjéből Jorge Martín a lehető legtöbbet hozta ki, hiszen megnyerte a futamot, és így 12-vel növelte a pontjainak számát. Az előnye pedig 6 egységgel lett nagyobb, mivel ellenfele, Francesco Bagnaia a 6 pontot érő negyedik helyen zárt.

Martín nagyobb ellenállásra számított Marc Márqueztől, aki majdnem nekiment honfitársának

Pedig Bagnaia akár eggyel több pontot is szerezhetett volna, ha a hatodik körben Marc Márquez után a nyolcszoros világbajnokot üldöző csapattársa, Enea Bastianini nem előzi meg. Ám a címvédő úgy látja, Bastianini egyáltalán nem hibázott, amikor elment mellette.

„Márquez volt előttem, akivel Enea harcol a világbajnoki harmadik helyért – nyilatkozta Bagnaia. – Szóval helyes, hogy ezt tette, hiszen a szezon végén elhagyja a csapatot, és szeretne a harmadik helyen végezni a bajnokságban. Nem én leszek az, aki csapatutasítást kér, soha nem tettem ilyet, és nem is fogok.”

Bagnaia vitorlához hasonlította motorját, szerinte Martín „játszadozott” velük

A jövőre már a KTM szatellitalakulatát erősítő Bastianini szintén elég egyértelműen fogalmazott, amikor felvetették neki, ennyire szoros állás esetén – jelenleg 16 pont a különbség Martín és Bagnaia között – nem kellene-e a csapattársát segítenie.

„Az nyilvánvaló, hogy mindenkinek saját magára kell gondolnia, különben nem lennénk itt [a MotoGP-ben] – kezdte Bastianini. – Miután a pályára gurulunk, akkor vele [Bagnaiával] is ellenfelek vagyunk, és ezt mindenki tudja. Aki másképp gondolkodik, az sem jóhiszeműen teszi. Nekem mindenesetre most az a legfontosabb, hogy a bajnokságra koncentráljak, és ez így lesz az idény végéig.”